Srbi obeležili slavu letnjeg Svetog Nikole u Prištini
Jutjub/Kosovo Online

Prištinski paroh obratio se prisutnima izrazivši nadu da će ova pravoslavna svetinja zablistati u punom sjaju u smisli liturgijskog života.

"Svake nedelje i svakog praznika se ovde služi sveta liturgija, ali, nažalost mali je broj vernika koji ovde dolaze. Kritika za sve nas, počevši od mene pa sve do onog najmlađeg koji je ovde prisutan. Nemojmo da dozvolimo da zaćute zvona u ovoj svetoj crkvi, nemojmo da dozvolimo da zaćuti sveta liturgija. Na nama je sada, na našim potomcima kasnije da to očuvamo i održimo, sve dok se čuje naš jezik u ovom gradu", poručio je sveštenih Staniša.

ZEMLJE KVINTE REAGOVALE NA NEPRAVDU PREMA DEČANIMA Pozvali privremene prištinske institucije da hitno deluju

Gordana Smiljanić, nekadašnja žiteljka Prištine, kazala je da dolazi dva puta godišnje, na Svetog Nikolu i kada su zadušnice.

"Dolazimo da vidimo našu crkvu, groblja. Juče smo bili na svim grobljima u Prištini, Kosovu Polju, Lipljanu. Tužno je, na grobljima niko ništa ne održava. Posle ovog dolaska ja drugačije živim mesec dana, drugačije dišem, ali samo mesec dana, kratko traje", ispričala je ona.

Liturgiji su prisustvovali predsednik PO Opštine Priština Novak Živić i gradonačelnica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić sa svojim saradnicima, prenosi Kosovo onlajn.

NOVA SRAMNA PROVOKACIJA IZ PRIŠTINE Kurti tražio da Bondstil bude stalna vojna baza SAD

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading