DEVOJKA SA KOSOVA PRIPADNICA ISIS-A Tužilaštvo Italije ztraži hitno suđenje
Printscreen

Bljeona Tafalari sa kosova, stara 19 godina optužena je da je sa svojim suprugom bila deo ekstremističke islamske grupe i da je bila spremna da krene u rat, prenosi Reporteri i dodaje da je Tužilaštvo Italije tražilo da joj se sudi po hitnom postupku.

Tužilac Alberto Nobili, zatražilo je hitno suđenje Bljeoni Tafalari preimenovanoj u "lavica ISIS-a" i uhapšenoj 17. novembra prošle godine u Italiji zbog međunarodnog terorizma, a nakon istrage koju je koordinirao tužilac Leonardo Lesti, piše italijanski list Il Đorno.

Prema izveštaju istražnog sudije Karla Otona De Markija, Tafalari je bila spremna da se bori u ratnim zonama protiv "zapadnog neprijatelja". Navodi se da je ona nepokolebljivi pristalica ISIS-a najmanje tri godine i da je zajedno sa svojim suprugom bila deo grupe zvane "Balkanski lavovi".

Oni su u više od 2.000 telefonskih razgovora pominjali svoje članstvo u ISIS-u.

Tafalari se pred istražnim sudijom, a potom i tužiocima branila da nikada nije razmišljala "da postane mučenica, niti da ide u rat".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
mile bg

09.05.2022 22:10

I ona će da ide u rat protiv zapada, a taj zapad je zbog njih bombardovao Srbiju, kakva nezahvalnost, sramolta jedna. Da li će taj truli zapad jednom progledati?