VJOSA OSMANI SMANJIVALA ŽELUDAC U TURSKOJ Predsednica lažne države napravila skandal, koristila političke veze da bi smršala
Tanjug/Ap

Nakon ove hirurške intervencije ona je znatno smršala.

Osmanijeva se najbližim saradnicima i prijateljima požalila da joj kilogrami smetaju i da zbog toga gubi samopouzdanje. Pritom, kilaža joj je stvarala i zdravstvene probleme. Od prijatelja je dobila predlog da ode u Tursku i hirurškim zahvatom smanji zapreminu svog želuca. Ona je najpre odbijala taj predlog jer se plašila operacije, ali je na kraju ipak pristala.

Vjosa Osmani

Vjosa Osmani - Profimedia

 

- Mesecima je tražila odgovarajuću kliniku i lekarski tim. Preko političkih veza iz Turske dobila je preporuku za jednu kliniku iz Antalije. Operaciju je obavio čuveni turski univerzitetski profesor hirurg Ajhan Mesci - kaže za Alo! sagovornik koji je blizak sa Vjosom Osmani.

Hirurškom intervencijom doktor je Osmanijevoj uklonio oko 80 odsto želuca. Po operaciji, ona je prenoćila na klinici, a zatim je potražila hotelski smeštaj, i to sa pet zvezdica.

- U hotelu je imala odlične uslove, ali je to i debelo platila. Nekoliko dana je boravila u tom smeštaju, imala je i nadzor lekara. Kada je zaključeno da je postoperativni period dobro prošao, Vjosa se avionom vratila u Prištinu - otkrivaju naši izvori.

Desetak dana kasnije počela je da gubi kilograme. Procenjuje se, na osnovu fotografija, da je smršala najmanje 30 kilograma.

Uklanjanjem većeg dela želuca čovek ima potrebu za manjim količinama hrane. Ovaj postupak, koji se stručno zove sleeve gastrektomija, najčešće se izvodi laparoskopski, što podrazumeva umetanje malih instrumenata kroz višestruke male rezove u gornjem delu stomaka. Ovaj postupak podstiče hormonalne promene koje pomažu u gubitku težine.  

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading