PROGON SRBA NA KIM SE NASTAVLJA Preko 70 njih na policijskom spisku zbog mirnog protesta povodom registarskih tablica
Kosovo online

Vršilac dužnosti komandira policijske stanice Mitrovica Sever Goran Živković rekao je danas na sednici Skupštine opštine Severna Mitrovica da postoji spisak Srba koji se sumnjiče za rušenje ustavnog poretka tzv. Kosova, pokušaj teškog ubistva i druga krivična dela i da je u toku uručivanje poziva licima sa tog spiska.


"Spiskovi postoje, ima 58 osoba koji se sumnjiče za rušenje sistema ''Republike Kosovo'' i još dva-tri dela i još jedan spisak od 14 osoba gde se navodi pokušaj teškog ubistva", rekao je Živković, kako je preneo radio Kontakt plus.

On je objasnio da su ljudi sa spiskova sa teritorije celog severnog dela pokrajine - Leposavića, Zubinog Potoka, Zvečan i Mitrovice.
PROGON SRBA NA KIM SE NASTAVLJA Preko 70 njih na policijskom spisku zbog mirnog protesta povodom registarskih tablica

Alo.rs

 

 

"Stanicama su data imena da podele pozive tim licima, stanica na tome radi, to nikakva tajna nije. O kakvim se predmetima radi, stanica nije upoznata sa elementima krivicnih dela, niti u koje su vreme urađena, ni kada, mi nemamo te podatke", kazao je Živković ne navodeći druge detalje.

Osobe sa spiska, kako je ranije navedeno iz Srpske liste, ali i pomenuto tokom današnje sednice, vezuju se za krizu na severu Kosova u septembru 2021. zbog registarskih tablica, kada je kosovska vlada donela odluku o prestanku važenja srpskih tablica gradova na Kosovu, nakon čega su kao rešenje uvedene nalepnice, podsetio je radio Kontakt plus.

Živković je za Kosovo onlajn rekao da "policijski službenici rade na uručenju poziva tim licima i da se za sada niko nije odazvao na ove pozive na razgovor u Prištini.

Spisak je bio glavna tema obraćanja i odbornika opštine Severna Mitrovica, koji su kao i gradonacelnik Severne Mitrovice, Milan Radojević, više puta istakli da je protest u septembru zbog registarskih oznaka bio miran i da nije zabeležen nijedan incident.

 


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading