VASKRŠNJE TAKMIČENJE U LEPOSAVIĆU Biralo se najjače i najlepše uskršnje jaje
Kosovo online

Tradicionalna manifestacija takmičenje za najjače i najlepše uskršnje jaje održana je u hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Leposaviću nakon jutarnje liturgije. Veliki broj dece je učestvovao u takmičenju, a pobedu su odnele Maša Radojičić za najjače i Iva Ristić za najlepše oslikano jaje.

Tradicija takmičenja u hramu Svetog Vasilija u Leposaviću postoji godinama i njena simbolika je u duhu vere vaskrslog Hrista. Manifestacija koja iz godine u godinu okuplja sve više dece prerasla je u pravo takmičenje koje ovaj praznik čini posebnim.

VASKRŠNJE TAKMIČENJE U LEPOSAVIĆU Biralo se najjače i najlepše uskršnje jaje

Kosovo online

 

 

"Hvala Bogu da smo ovu tradiciju nastavili, za najjače i najlepše jaje i konkurencija je bila jaka ali je komisija izabrala i vrednovala pre svega dečiji rad i trud. Velika je radost danas za sve nas", rekao je za Kosovo onlajn sveštenik Dragan Đukić.

Uvođenje veronauke u škole doprinelo je sve većem broju dece koja dolaze u crkvu i koja se od malih nogu upoznaju sa običajima.

“Veronauka ima svoje mesto u školi i sve ono što deca rade, od pričešća do pevanja pesama uče na časovima. Veliki broj dece je postio prvu i zadnju nedelju, neka su i ceo post i sve to ima veliki uticaj na njih. Spremamo se za Hramovnu slavu Sv.Vasilija Ostroškog koja će biti u maju gde će deca takođe učestvovati”, kaže sveštenik Đukić.

VASKRŠNJE TAKMIČENJE U LEPOSAVIĆU Biralo se najjače i najlepše uskršnje jaje

Kosovo online

 

 

Prvo mesto za najjače jaje pripalo je najmlađoj učesnici Maši Radojičić iz Leposavića, kojoj je uručen pehar i novčana nagrada.

U organizaciji Crkvene opštine Leposavić žiri je odabrao i najlepše oslikana jaja. Treće mesto osvojila je Magdalena Milivojević, drugo mesto je pripalo Vuku Jovanoviću, a prvo mesto je osvojila Iva Ristić.

Nagrade su obezbeđene uz pomoć donatora Darka Trboljevca iz Kutnja nadomak Leposavića.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading