NEKRETNINE VAN KOSOVA I UŠTEĐEVINA Pacolijev avion vredan skoro 10 miliona evra, a hotel 42 miliona
EPA

 

Lider Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli prijavio je imovinu vrednu stotine miliona evra, a samo njegov privatni avion košta skoro 10 miliona evra, a hotel čiji je vlasnik vredi 42 miliona evra, prenosi Reporteri.

U registru za prijavu imovine u Agenciji za borbu protiv korupcije za 2020. godinu, Pacoli je naveo da poseduje nekretnine van Kosova u iznosu od 125 miliona evra. Poseduje i zemljište i poslovni prostor vredne milione evra.

EPA

 

Samo jedno zemljište koje Pacoli poseduje u inostranstvu vredi više od sedam miliona evra, dok jedna od njegovih kuća košta oko 18 miliona evra. On je i vlasnik hotela Svis Dajmond, čija je vrednost procenjena na 42 miliona evra.

Kao pokretnu imovinu naveo je da ima svoj privatni avion vredan oko 10 miliona evra i osam automobila, čija je vrednost oko milion evra.

Bogatstvo bivšeg zamenika kosovskog premijera se ovde ne završava. On poseduje akcije vredne milione evra u oko 20 kompanija, od kojih u nekima ima 100 odsto akcija.

Pacoli takođe ima milione evra ušteđevine u bankama u Prištini. Samo u jednoj od ovih banaka njegova štednja premašuje četiri miliona evra. Njegov godišnji prihod je oko dva miliona evra. Ovaj novac dobija od Ekonomike banke, Mabetek Holdinga, bankarskih depozita i Skupštine Kosova kao poslanik.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading