OTKRIVEN CILJ NAORUŽAVANJA PRIŠTINE Planiraju osvajanje severa Kosova?! Tri evropske zemlje povlače konce
Kosovo vojska FOTO: AP Visar Kryeziu

 

Objašnjavajući ulogu Velike Britanije u ovom procesu i njenu politiku na Balkanu u poslednje vreme on je rekao da se ova država nakon izlaska iz Evropske unije nastoji pozicionirati kao značajan činilac ne samo u Evropi nego i u svetu, a to najčešće radi podržavajući ili koristeći SAD za realizaciju svojih ciljeva.


"To između ostalog žele da urade i na Balkanu, najpre preko nanošenja što veće štete Republici Srpskoj i Srbiji kada je reč o Kosovu i Metohiji. Njihova negativna uloga u napadu na naše nacionalne interese je evidentna i ona će se nastaviti, što javnim što zakulisnim aktivnostima", rekao je Drecun gostujući na TV Pink.
OTKRIVEN CILJ NAORUŽAVANJA PRIŠTINE Planiraju osvajanje severa Kosova?! Tri evropske zemlje povlače konce

Kosovo vojska FOTO: AP Visar Kryeziu

 


Istakao je da se sada, zbog situacije u Ukrajini, ubrzano provodi transformacija tzv. kosovskih bezbednosnih snaga i da je osim redovnih budžetskih sredstava za nabavku naoružanja formiran i fond za prikupljanje novca od dijaspore i svih Albanaca.

Prema Drecunovoj oceni cilj nabavke naoružavanja u šta je uključena i nabavka helikoptera, haubica, minobacača, izviđačkih dronova jeste nasilno osvajanje severa Kosova i Metohije.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Zoran

18.04.2022 11:18

Glupost imaju li petlju da to urade a ne pobegnu u albaniju

Sara

18.04.2022 14:58

TRI zemlje najveci provokatori i zla, a Turska nepouzdani prevarant

Zelja

18.04.2022 19:41

Pa,sta se cudite u vezi Turske!Oni su Sipce i poturcili!A,Nemacka,Britanija i Austrija su stvorili Albaniju!Jer su hteli da sprece jaku i veliku Srbiju!A Ameri su dosli posle,jer mi Srbi(pravi Srbi!),nismo njima po volji,jer nismo nicije sluge i robovi!A,slobodasrski,nezavisni i nevolimo slabe vodje a i da nam neko "tavri" nad glavom!