KURTI UDARA NA SRPSKU DRŽAVU Udaljite se od Rusije
EPA

 

"Moramo da insistiramo na uvođenju sankcija Rusiji jer moramo da branimo našu demokratiju od autokratije, koja vodi ratnu mašineriju protiv miroljubivog naroda Ukrajine", rekao je Kurti.

Kurti napominje da je Srbija blizak saveznik Rusije, i podržava rat u Ukrajini.

"Od Prištine je 160 kilometara udaljen ruski humanitarni centar, kako ga zovu, sa sedištem u Nišu, Srbija. I iz te zemlje vode hibridni rat koji ima veze sa privredom ali i sa medijima, na primer odmah posle invazije na Ukrajinu naslovne strane srpskih medija ispunile su vesti kako Ukrajina napada Rusiju. S druge strane, centar Sputnjika na Zapadnom Balkanu u Beogradu. Zbog toga smo zabrinuti što ruski hibridni rat nije ograničen samo na susede Ruske Federacije u Evropi, već i na Zapadnom Balkanu, gde imaju Srbiju kao bliskog saveznika", rekao je Kurti.

Kurti je dodao da Srbija predstavlja pretnju Kosovu jer ne prihvata zločine počinjene na Kosovu.

"Definitivno postoji pretnja jer Beograd ne prihvata zločine iz prošlosti počinjene na Kosovu, ne priznaje državu Kosovo i kada se doda da je naoružavaju Rusija i Belorusija, zabrinuti smo", rekao je on.

Kurti je ponovio raniju tezu da Srbija voli evropski novac, rusko oružje, kineske investicije i američku toleranciju, ali da, kako kaže, vrlo brzo neće moći da sedi na nekoliko stolica odjednom.

Dodaje da što pre Srbija donese odluku, to bolje.

"Nadam se da će se distancirati od Kremlja i na kraju omogućiti da šest država Zapadnog Balkana zajedno uđu u EU i NATO. Zato što i Bosna i Kosovo žele u NATO", zaključio je Kurti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Zeki

13.04.2022 11:59

Slusaj Kurti-Murti;Srbija je neutralna,samostalna i prvenstveno suverena drzava koja sama bira ne samo saveznike i prijatelje,nego i svoj put!I,nikome nismo ni sluge,robovi ni kmetovi nismo bili,nismo sad niti cemo ikada biti!!!Niko,pogotovo ti, zunzaro i sakalu nema pravo da Srbiji odredjuje i naredjuje hoce li i da li treba nekome da uvodi sankcije!A u NATO,Srbija i Srpska nikad nece ulaziti!Pre ces se ti "ucrvati"!!!

Smesan si

13.04.2022 12:45

Ajde dzukac čibe u kućicu ne laj na zvezde bezveze