IZ LAŽNE DRŽAVE TVRDE: Grčka uskoro priznaje tzv. Kosovo!
Foto: Shutterstock/ danielo

"Izjava ministra spoljnih poslova Grčke Nikosa Dendiasa da se Grčka stalno zalaže za liberalizaciju viznog režima za građane Kosova i da će grčka država nastaviti da podržava Kosovo na putu evropskih i evroatlantskih integracija, je izjava vrlo jasna i optimistična da će Grčka uskoro priznati Republiku Kosovo", kazao je Mehazi, inače profesor na Univerzitetu u Tetovu.

Muškarac H.B. (42) sa Kosova i Metohije osuđen je na 10 godina robije zbog silovanja svoje supruge - Alo.rs

On je dodao da će Grčka i Kipar biti prve zemlje koje će priznati Kosovo, i napomenuo da što pre bude priznanja, to će više nestajati srpski uticaj.

"Srpska tajna služba planirala atentat na Tačija, trebalo je da ga ubiju nasred fudbalske utakmice!" - Alo.rs

"Premijer Kosova Aljbin Kurti je takođe kazao da nam razgovori sa ministrom spoljnih poslova Grčke Dendiasom daju nadu da će Grčka uskoro priznati Kosovo. Kao što se vidi, od pet zemalja EU koje još uvek ne  priznaju Kosovo, Grčka i Kipar će prve priznati Kosovo, a zatim će uslediti priznanja ostale tri zemlje Španije, Rumunije i Slovačke, što će biti zajedničko priznanje. Što pre Kosovo bude priznato od strane ovih evropskih zemalja, to će više nestati rusko-srpski uticaj na Zapadnom Balkanu. Dakle, priznanje Kosova od strane Grčke izazvaće veliki diplomatski bes za Srbiju", naglasio je on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading