PETAR PETKOVIĆ: Kurti koristi svaku priliku da napadne Beograd
TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

"Zvanični Beograd nikome ne preti već unapređuje svoje odbrambene vojne kapacitete kao garant mira i stabilnosti na području Zapadnog Balkana", poručio je Petković, saopšteno je iz kancelarije.

On je ukazao da Kurti to ne razume i svaku situaciju bi da iskoristi za napad na Beograd i isprovocira incidente na terenu, umesto da se okrene dijalogu kao jedinom svrsishodnom mehanizmu za normalizaciju odnosa.

PETAR PETKOVIĆ: Ugrožena prava Srba na KiM zbog zabrane glasanja


"O tome svedoči i povećani broj incidenata prema Srbima na Kosovu u Metohiji i svetinjama SPC, a mir na prostoru pokrajine odoleva samo zahvaljujući staloženom i odgovornom odnosu predsednika Vučića i srpskog naroda i njegovih političkih predstavnika koji ne nasedaju na Kurtijeve provokacije", ocenio je Petković.

On je istakao i da Kurti sada pokušava da lažno optuži Beograd da stoji iza pretnji Diku Martiju, kao što nas je lažno optuživao da smo sami lomili svoja groblja ili ispisivali grafite UČK na srpskim kućama.

"Tragovi ovih zlodela vode direktno do Prištine i nikakva Kurtijeva petparačka propaganda na račun zvaničnog Beograda i srpskog naroda to ne može da promeni", ukazao je Petković.

Kurti je prethodno rekao da se Srbija naoružava "jer se plaši da će ostati sama", da nastavak naoružavanja Srbije "nije bezazlen za region i Kosovo", kao i da je budžet tzv. kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) povećan u prethodnoj godini s obzirom na naoružavanje Srbije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading