JOŠ JEDAN VRUĆ ŠAMAR LAŽNOJ DRŽAVI "Hteli bismo, ali ne možemo da priznamo Kosovo!"
EPA

U BiH ne postoji saglasnost svih političkih aktera o priznavanju kosovske nezavisnosti, rekao je bošnjački član i predsedavajući Predsedništva BiH tokom susreta sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem na marginama ekonomskog foruma u Delfima.

Džaferović smatra da to ne bi trebalo da bude razlog za sprečavanje unapređenja saradnje između građana tzv. Kosova i BiH, kao i veći stepen komunikacije između zvaničnika koji, kako kaže, već duže zajedno učestvuju na multilateralnim regionalnim platformama.

Džaferović je, prenosi agencija Andadolija, sa Kurtijem razgovarao o aktuelnoj situaciji u regionu Zapadnog Balkana, sa naglaskom na implikacije "ruske agresije protiv Ukrajine".

Sagovornici su se, navodi se, saglasili da je put regiona Zapadnog Balkana u evroatlantskim integracijama.

Istaknuto je, dodaje se, da je potrebno unaprediti protok ljudi, roba, kapitala i usluga između Bosne i Hercegovine i tzv. Kosova, jer je trenutni vizni i carinski režim najrigidniji u Evropi što nanosi štetu svim ljudima i u Bosni i Hercegovini i na tzv. Kosovu.

Istaknuta je, napominje se, podrška implementaciji sporazuma o zajedničkom regionalnom tržištu u okviru Berlinskog procesa, koji su države Zapadnog Balkana potpisale na samitu Evropska unija - Zapadni Balkan u Sofiji.

V

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading