VUČIĆ SVESTAN OPASNOSTI KOJA SE NADVILA NAD SRBIMA "Verujte mi, nije trenutak... Uradimo to danas i šta ćemo posle?"
Tanjug/Rade Prelic

Srbi sa KiM, kaže, gotovo jednoglasno su tražili, ne samo da se istupi iz svih institucija odmah, već su tražili i da 435 policajca na severu ostavi oružje i napusti regionalnu policiju.

- To ne znači da između nas postoje bilo kakve smetnje na vezi ili nepoštovanje, već sam zamolio Srbe sa KiM, koji su me iznenadili svojim nešto radikalnijim predlozima, za strpljene i da izbroje do deset - rekao je Vučić u obraćanju javnosti.

Kaže da im je poručio da nije problem da ga preglasaju i da će bez obzira na to uvek biti uz njih i da nikada neće okrenuti glavu od KiM.

- Ali, tražio sam im da poveruju mom iskustvu i političkom nosu i težini trenutka i okruženja u kojem se nalazimo. Srbi sa KiM gotovo jednoglasno su tražili, ne samo da se istupi iz svih institucija odmah, već su tražili i da 435 policajca na severu ostavi oružje i napusti regionalnu policiju - rekao je Vučić.

Dodao je da su čak i po prvi put i predstavnici Srba sa juga KiM predvođeni Daliborom Jevtićem saglasili sa tim, dok su ranije uvek bili za ostanak u institucijama.

Vučić je dodao da razume to zbog terora kroz koji prolaze u Sirinićkoj Župi i drugim delovima KiM.

- Ok, uradimo to danas i šta ćemo posle? - zapitao je Vučić i dodao da će država preuzeti finansijski teret, ali da se plaši da bi bismo mogli da uđemo u začarani krug ratnih sukoba bez kraja. I zato sam zamolio samo za dodatno strpljenje i da nastavimo ove razgovore oko 8. i 9. aprila", rekao je Vučić i dodao da će svakako sa njima za neki dan razgovarati još oko održavanja izbora.

Kako je rekao, postoji nekoliko opcija i država će pripremiti biračka mesta u najbližim opštinama u centralnoj Srbiji.

Dodaje da je svestan da će tu glasati samo 15 do 20 odsto onih koji su planirali da izađu na izbore, tako da će, kako kaže,morati još da se satanu i pre izbora.

Kaže da razume poziciju našeg naroda i da nije shvatao koliko je Srbima sa KiM dosta svega što im se dešava i da su spremni sve da žrtvuju.

Vučić dodaje da su neki govorili od njih da su spremni i na sukobe i odlazak, ali da ih je zamolio da ostanu na KiM i da čuvaju srpska ognjišta i da će država biti i dalje uz njih, kao i da ih samo moli za malo razumevanja.

- Da možemo da izračunamo šta je to što nam je činiti, jer kada jednom uđete u tako nešto - povratka nema. Nemojte da gubimo i nanesemo trajno štetu našem narodu, već ako uđemo u to da izađemo kao pobednici, a u to sada nisam siguran.

Vučić je rekao da su Srbi sa KiM bili fer i da su pokazali da imaju poverenja u njega i da neće sa drugima da razgovaraju, kao i da će ih primiti ponovo za neki dan.

- Mi ćemo određene finansijske aspekte da izracunemo, šta je to što možemo da podnesemo a šta ne, oko prihvatanja tereta zaposlenih - dodao je Vučić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading