NAKON NAPADA NA STARCE U ŠTRPCU Kurti: Na oprezu smo, Srbija ima više od 40 vojnih baza u blizini tzv. Kosova!
EPA/GEORGI LICOVSKI

Kurti je u intervjuu za švajcarsku tv Blik rekao da uprkos tome, tzv. Kosovo na svojoj teritoriji ima NATO i EU, koji pružaju bezbednost građanima tzv. Kosova.

„Ne plašimo se, ali smo veoma budni. Srbija ima više od 40 vojnih baza kod granice sa tzv. Kosovom. Ali imamo NATO na terenu, čak i ako nismo članica, a imamo i EU. Sa našim zapadnim partnerima gledamo u budućnost sa nadom“, rekao je Aljbin Kurti.

On je naveo i da Srbija i Rusija imaju veoma bliske veze i da su tokom 2012. godine imale dve zajedničke vojne aktivnosti, dok ih je, kako je rekao, prošle godine bilo sto.

"Srbija još nije osudila aneksiju Krima niti okupaciju Ukrajine", rekao je Kurti.

On je govorio i o nameri tzv. Kosova da postane deo NATO-a i EU, dodajući da se ono snažno bori protiv korupcije da bi se to postiglo.

„Da bi se pridružilo EU zemlja mora da ima funkcionalnu demokratiju, slobodne medije i da nema korupciju. Međutim, Kosovo nije baš uzor u tom pogledu. Od kada je naša vlada stupila na dužnost pre godinu dana, zaista smo bili uzor. Rasformirali smo 60 kriminalnih organizacija, uhapsili smo 230 korumpiranih funkcionera“, rekao je Kurti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading