Evropska žandarmerija stiže na Kosovo, preti novi haos?!
Jarinje - Alo!

Kako je objavljeno, u pokrajinu uskoro stižu još 92 pripadnika Evropske žandarmerije koji bi trebalo da pojačaju postojeće policijske jedinice misije Euleks.

Proterivanje

- Cilj Albanaca sa Kosova i danas jeste proterivanje i etničko čišćenje Srba, a ne zajednički život sa njima - rekao je Ivica Dačić, predsednik Skupštine.

Raspoređivanje ovog 'rezervnog sastava' objašnjava se 'odlučnošću Euleksa da nastavi čuvanje stabilnosti na Kosovu i bezbednost svih zajednica'.

- Brinem se da oni dolaze da bi pomogli Albancima u slučaju da dođe do nove eskalacije nasilja nad Srbima. Ne vidim nijedan razlog da neko strepi od Srba i Srbije i da zato pojačava svoje oružane snage. Srbija nikom ne ugrožava bezbednost. Beograd je bio veoma izričit da bi reagovao samo ako bi srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji bilo ugroženo. Ako toga nema, onda nema ni razloga da se bilo ko plaši Srbije - naglašava Milivojević.

Evropska žandarmerija stiže na Kosovo, preti novi haos?!

Alo

 

 

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić podseća da niko nikada nije odgovarao za zločine i stravičan pogrom nad Srbima, zbog čega Albanci sa Kosova ne odustaju od plana da taj 'posao završe do kraja'. 

- Odnos Prištine prema Srbima nije se promenio, jer se do danas manje od dva odsto Srba koji su proterani vratilo da živi na Kosovu i Metohiji. To jeste najbolji pokazatelj da je njihov cilj i dalje proterivanje i etničko čišćenje Srba, a ne zajednički život. To sve govori o odnosu prema srpskim žrtvama - podvlači Dačić.

Evropska žandarmerija stiže na Kosovo, preti novi haos?!

Tanjug

 

 

Jedan od najtežih dana u istoriji Srbije

- Jedan od najtežih dana u novijoj istoriji Srbije bio je 17. mart 2004. godine. Ni 18 godina kasnije nema pravde za Srbe. Niko još nije odgovarao za stradanje ljudi na KiM, za paljenje crkava i manastira - rekao je Petar Petković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading