KURTI O IZBORIMA 3. APRILA: Pokušaćemo da pronađemo rešenje, to podrazumeva dobru volju
Foto: EPA/EPA

Dodao je da kakva god odluka bila, ona ne bi trebalo da "narušava državnost i ustavnost Kosova", koja postoji iz njegovog ugla gledanja. 

"Izneli smo svoj stav i smatramo da s jedne strane ne treba da sprečavamo Srbe na Kosovu koji imaju državljanstvo Kosova i Srbije, imaju pravo glasa, ali sa druge strane ustavnost, zakon na Kosovu, Rezolucija od 15. januara, obavezuje nas na sve što ćemo preduzeti u budućnosti. U kontaktu smo sa ambasadama Kvinte i EU ovde na Kosovu kako bismo videli koje rešenje možemo da nađemo da se prava ne krše, ali da ni na koji način ne krše državljanost, ustavnost, vladavinu prava i rezolucija.

Naći ćemo rešenje za ovo i smatramo da to rešenje podrazumeva dobru volju, ali pre svega poštovanje ustavnosti i vladavine prava. Ne želimo da se bilo kom građaninu Kosova koji ima državljanstvo Srbije oduzme pravo glasa", kazao je Kurti, prenose kosovski mediji.

On je izjavio je da su nakon ruske intervencije u Ukrajini znatno otežani razgovori sa Srbijom u odnosu na prošlu godinu kao i da sastanci na visokom nivou između njega i predsednika Srbije Aleksandra Vučića takođe zavise od Brisela.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading