VIDELA ŽABA DA SE KONJ POTKIVA, PA I ONA DIGLA NOGU Vlada lažne države Kosovo uvela sankcije Rusiji, Putin plače od smeha!
EPA

Kurti je rekao da "reakciju Kosova na rusku okupaciju Ukrajine treba posmatrati kao poruku njegove političke i diplomatske orijentacije".

„Danas počinjemo dan pridruživanjem našim partnerima u odgovoru na vojnu agresiju Rusije odobravanjem paketa sankcija. Ovo nije prvi put da Kosovo uvodi sankcije Ruskoj Federaciji. Ova Rusija koju danas vidimo nije nova Rusija i ne želi da bude nova Rusija. Zbog toga odgovor zapadnog i demokratskog sveta mora da bude jedinstven i odlučan. Našu neposrednu i bezrezervnu reakciju na rusku okupaciju Ukrajine treba čitati kao jasnu poruku političke i diplomatske orijentacije“, rekao je Kurti na sednici Vlade.

OPŠTI HAOS U NEMAČKOJ Oteli smo Kosovo od Srbije, šta sada da kažemo Putinu i Rusiji?! (VIDEO)

Ministarka spoljnih poslova u kvazi državi Kosovo Donika Gervala rekla je da su sankcije ekonomske i finansijske, koje su uvele Savet EU i SAD. Kako je navela, podrazumevaju zamrzavanje sredstava ruskih banaka, finansijskih institucija i pojedinaca, zabranu njihovog pristupa finansijskim tržištima i druge restriktivne mere koje se odnose na ruske kompanije, elite i političke aktere uključene u odlučivanje o ruskoj invaziji na Ukrajinu.

"Pojedinci će takođe biti podvrgnuti zabrani putovanja ili tranzita u zemljama koje primenjuju ove sankcije“, rekla je Gervala.

Kako saznajemo, Putin je plakao kad je čuo da su mu teroristi sa Kosova koji glume državu uveli sankcije. Plakao od smeha naravno.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
zora

25.02.2022 12:52

Samo se ti prsi, ono sto se dogadja u Ukraini ce se dogoditi i na Kosovu. Tada nece imati ko da ti stiti ledja.