ODALOVIĆ O IZJAVAMA HRVATSKOG PREDSEDNIKA: Milanovićevo mešanje ne pomaže, sa Kosova su poterani i Hrvati
Youtube/ Printscreen

Generalni sekretar Skupštine Srbije Veljko Odalović je, povodom izjave hrvatskog predsednika Zorana Milanovića da ne razume zemlje članice EU koje nisu priznale samoproglašenu nezavisnost Kosova, ocenio da mešanje Milanovića ne pomaže, jer su sa prostora Kosova proterani i Hrvati.

On je naglasio da je potrebno i poštovanje Rezolucije 1244, međunarodno preuzetih obaveza i da na tome treba insistirati i dalje. 

"Najvažnije je da se zajedno izborimo za poštovanje potpisanih obaveza", dodao je Odalović.

Govoreći o Bosni i Hercegovini, Odalović kaže da Srbija ima direktnu obavezu da bdi nad Dejtonskim sporazumom, kao i obavezu da sporazum funkcioniše. Kako je rekao, interes Srbije je da sa Republikom Srpskom gradi što bolje odnose i da je podržava u opstanku. Ukazao je na to da je problem nepoštovanje osnovnog dokumenta - Dejtonskog sporazuma, kojim se praktično okončava rat u toj zemlji i definiše njena budućnost.

"Oni koji su stali iza takvog dokumenta su počeli odmah posle usvajanja da nastavljaju ono što su u ratu započeli. Meta je i dalje bila Republika Srpska i to traje i danas", istakao je Odalović.

Naveo je da je potrebno da se "vratimo izvornom Dejtonu, poštujemo što nosi i rešimo to za dobrobit svih koji tamo žive, jer nikome nije dobro".

Naglasio je da BiH nije funkcionalna država i da tamo nije dobro ni Srbima, ni Bošnjacima, ni Hrvatima. Odalović kaže da je i Slobodan Milošević potpisao Dejtonski sporazum, kao i da je Srbija njegov garant. 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading