SKANDAL U PRIŠTINI Kurti slavi albanski praznik! Postavio zastavu OVK sa likovima Tačija i Veseljija
koha ditore

Povodom Dana nezavisnosti Albanije i albanske zastave, u blizini Univerzitetskog kliničkog centra u Prištini, postavljena je velika zastava sa likovima Hašima Tačija i Kadrija Veseljija, ratnih zloćinaca kojima se sudi u Haškom sudu, kao i amblemom OVK, prenosi Koha.

Jedan od inicijatora postavljanja ove zastave, Sadri Šalja iz Lipljana, kaže da je 28 mladih ljudi i drugova OVK postavilo ovu zastavu veličine šest metara.

- U ulici Fehmi LJadrovci, u blizini glavnog ulaza u Klinički centar, postavljena je zastava sa likovima osnivača OVK.

Povodom novembarskih praznika postavili smo zastavu sa likovima ratnih vođa OVK i osnivača države Kosovo koje nepravedno drže u Hagu - rekao je Šalja.

Prema njegovim rečima, zastava je postavljena "u znak poštovanja za njihov doprinos“.

Iako Dan nezavisnosti Albanije i albanske zastave nije na listi zvaničnih praznika na tzv. Kosovu, Kurti je doneo odluku da ovaj dan bude neradan, a s obzirom da pada u nedelju, pomeren je za prvi naredni radni dan odnosno sutra.

Kurti se u poslednje vreme razgoropadio sa izjavama da mu nije cilj nezavisno Kosovo već ujedinjenje s Albanijom ! On na taj način pokušava da sabotira predstojeće razgovore o formiranju Zajednice srpskih opština.   

Komentari (0)

Loading