OKRŠAJ ZBOG MERDARA Grenel i Viola fon Kramon javno zaratili
Printscreen

 

Varnice su prštale, a letele su i "diplomatske" optužbe da neko donosi novac a neko nalazi nova imena za jezera.

Sve je počelo kada je Grenel, koji ovih dana boravi na Kosovu, objavio na tviteru fotografiju sa administrativnog prelaza Merdare.

- Danas sam prošao kroz granični prelaz Merdare između Kosova i Srbije. Donald Tramp je omogućio funkcionisanje ovog prelaza, što je bio deo četvrtog sporazuma o ekonomskoj normalizaciji između Beograda i Prištine - pohvalio se Grenel.

 

 

To je isporvociralo Fon Kramon koja je odmah reagovala, i spočitala mu da nije tačno to što je napsao.

- Bilo bi lepo kada bi to bilo istinito. Prelaz Merdare je izgrađen pomoću šest miliona evra, odnosno novca poreskih obveznika Evropske unije. Sledeći put umesto preimenovanja jezera Gazivode, donesite neki novac - odgovorila je ona.

Ni on joj, međutim, nije ostao dužan.

- Da, zaista ste ga vi izgradili. Ali niste bili u stanju da ga otvorite. Sve dok ga Donald Tramp nije otvorio. Niste uspeli da naterate dve strane da vas saslušaju - rekao je Grenel.

Fon Kramon nije odustajala, već mu je spočitala da je imao udela i rušenju prethodne Vlade Aljbina Kurtija u Prištini.

 

 

- Na nesreću, istorija nije počela sa Donaldom Trampom, pošto je prelaz Merdare funkcionisao i godinama pre toga. Kad je reč o ponovnom otvaranju u 2020. godini posle spornih taksi, mi u EU ne volimo da zbacujemo demokratski izabrane vlade kako bi instalirali nove koje će nas slušati - uzvratila je fon Kramon.

Poslednja je, ipak, bila Grenelova.

- Smehotres. O, Viola. Upravo ste promenili temu jer niste mogli da otvorite prelaz, i stoga niste znali šta da kažete. Tramp je to uradio, pošto vi niste mogli. Možda vaši pregovori ne funkcionišu? - rekao je bivši Trampov specijalac.

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading