GOTOV JE Tačiju i ostalim monstrumima se loše piše, postoje jaki dokazi protiv terorista OVK!
EPA/JERRY LAMPEN

 

Smit je ovo rekao u nastavku suđenju bivšim šefovima OVK, koji se terete da su mučili najmanje 407 i ubili više od 98 Srba i Albanaca 1998. i 1999. godine.

- Dobili smo saglasnost na izjavu tri svedoka, imamo sve dokumente osim jednog koji će biti razrađen dodatno. Smatramo da smo izvukli sav materijal koji smo imali od svedoka. Takođe, ima još dokumenata, imamo materijalni dokaz međunarodnog eksperta za koji još nismo dobili saglasnost, ali čekamo dozvolu da ga uvrstimo među dokaze - istakao je Smit.

Advokati optuženih, na drugoj strani, pokušali su da optuže tužilaštvo za odugovlačanje procesa. Advokat Ben Emerson, zastupnik Kadrija Veseljija, ustvrdio je da tužilaštvo nema dokaze, dok je Tačijev advokat Gregori Keho izjavio da je 'šokiran što tužilaštvo nema kompletna dokumenta, a četiri osobe su u pritvoru godinu dana'.

Printscreen

 

Komentarišući sve ove navode, advokat Toma Fila kaže da je najveći problem to što će okrivljeni, ako budu osuđeni, kaznu služiti u povlašćenim uslovima u zatvorima na Kosovu.

- Advokati rade posao, kao i Sud za OVK. Problematično je to što će lideri OVK, ako ih osude, zatvorsku kaznu služiti na teritoriji Kosova i Metohije. Oni će u zatvorima imati status 'zvezda', biće povlašćeni, izlaziće vikendom... Na drugoj strani, naši generali koje je Hag osudio šalju u zatvore po Evropi, gde im prete razne opasnosti i gde su maltretirani - naglašava Fila.

Komentari (0)

Loading