PREDSEDNIK VUČIĆ ZAGRMEO IZ RAŠKE Sve će pasti na pleća Srbije, a protiv nas će raditi najmoćnije zemlje sveta (FOTO/VIDEO)
Printscreen

 

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se naciji povodom najnovijih dešavanja na Kosovu i Metohiji.

Predsednik kaže da je sa Prištinom nemoguće razgovarati.

- Oni se ne brinu za Sofronijevića. Ne brinu se jer su dobili odobrenje jedne sile i šta god da se desi, oni će reći da su "jurili kriminalce". Zamislite te "kriminalce" koji zarađuju na "plazma keksu". Vakcine su hapsili. Misle da su dovoljno pametni da mogu da unižavaju Srbe - rekao je Vučić.

Predsednik je rekao ljudima da budu strprljivi i da zna da Albanci neće da se drže sporazuma.

- Nama će spas biti Briselski sporazum, jer oni neće da ga primene - rekao je Vučić i poručio narodu da ako Albanci krenu nasiljem "vi zaštite svoj narod, a mi ćemo biti uz vas!"

On dodaje da Srbija nema izbora i da neće dozvoliti pogrom. 

- Ja ne mogu da vas pozivam da ulazite u sukobe sa bilo kim. Razumeo sam vašu odluku, iako bih voleo da ste malo razmislili i racionalnije je doneli. Nisam glup da ne vidim da je to vaš dogovor. Ne kažem da je to nečasno. Imate emociju, a šta god da se desi i kako god da se desi, Srbija i Beograd će biti uz vas. Sve će pasti na pleća Srbije, a protiv nas će raditi najmoćnije zemlje sveta - rekao je Vučić.

 

Predsednik Vučić je istakao da postoji par razloga zašto ovo rade:

1. Jer ih velike sile požuruju, žele da sve destabilizuju, uruše napredak Srbije

Velika Britanija, Nemačka, Francuska neće odustati od toga da Kosovo bude nezavisno i oni za njih nikada neće biti krivo šta god da uradi. 

2. Njima je cilj nezavisno celovito Kosovo i slabljenje Srbije

PREDSEDNIK VUČIĆ ZAGRMEO IZ RAŠKE Sve će pasti na pleća Srbije, a protiv nas će raditi najmoćnije zemlje sveta (FOTO/VIDEO)

Printscreen

 

 

Predsednik je istakao da je Lajčaku rekao da zauzda Albance.

- Rekao sam mu da ih zauzdaju, inače ćemo ih mi zauzdati. Svestan sam da su imali podršku makar jedne zemlje iz Evropske unije. Ovo su uradili i u vreme Tačija. Sever Kosova je skup kriminalaca, tako oni pričaju... Razumem vaš gnev, doživeli smo da napadaju na plazmu, koka kolu.. Pronašli smo 65 čaura, sve su NATO kalibar, sve je njihova vojska pucala, Albanci...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je čuo šta je narod sa Kosova i Metohije imao da mu poruči.

- Neću previše o prošlosti. Neću o tome koliko nas je bilo 1961. i koliko nas je danas na KiM - rekao je Vučić i podsetio na pogrom naroda 2004. godine i na 2008. godinu kada je Priština jednostrano proglasila nezavisnost, ali niko iz vlasti u Beogradu nije reagovao - rekao je predsednik Srbije.

- Neću da idem na prošlost, predstavnici naše države su se sakrivali ispod stola, pretvarali se da vezuju pertle, mi smo u Beogradu ćutali i ništa nismo tražili... Sami smo tražili da se pregovaranje prebaci u Evropsku uniju. Znam ja šta misli običan narod... Nisam ja tražio od vas da budete uz mene, već da budemo zajedno kako bismo se borili za Kosovo. Pričamo prepuni strasti, ali sam siguran da znate da želim da sačuvamo sve na Kosovu. Podsetiću vas na 2013. godinu, ali uprkos svim ministrima koji su bila za, sem Đurića i Vulina, svi su hteli da Kosovo uđe u UN, ali smo nas trojica bili protiv, to je bila tačka 14 koju smo odbili - rekao je Vučić.

 

 

- Dobio sam sve informacije i sve što je neophodno. Zanima me tačno mesto i informacije gde je ranjen mladić - rekao je predsednik.

 

Narod se obraća predsedniku

Narod je odgovorio da je "policija" lažne države nasumično pucala u toj situaciji. 

Jedan od Srba rekao je da smatra da za ovu situaciju, prema njegovom mišljenju, postoje samo dva rešenja - ili borba za prava Srba na demokratski način u kosovskim i institucijama u kojima nema ni srpskog jezika, ni prevoda ili građanska neposlušnost i izlazak iz svih institucija prištinske vlasti.

Jasmina koja je majka zamolila je predsednika, za kog je rekla da mu bezrezervno veruje, da deca dole ne mogu više ovako da odrastaju.

PREDSEDNIK VUČIĆ ZAGRMEO IZ RAŠKE Sve će pasti na pleća Srbije, a protiv nas će raditi najmoćnije zemlje sveta (FOTO/VIDEO)

Printscreen

 

Jedan od Srba rekao je da ima 35 godina i da mu je pola života prošlo u problemima i da je "Srbima dole dosta".

PREDSEDNIK VUČIĆ ZAGRMEO IZ RAŠKE Sve će pasti na pleća Srbije, a protiv nas će raditi najmoćnije zemlje sveta (FOTO/VIDEO)

Printscreen

 

Drugi je poručio da je danas ovde došlo tek njih desetak ali da ih dole, kako je rekao, ima još.

PREDSEDNIK VUČIĆ ZAGRMEO IZ RAŠKE Sve će pasti na pleća Srbije, a protiv nas će raditi najmoćnije zemlje sveta (FOTO/VIDEO)

Printscreen

 

Više Srba koji prisustvuju sastanku reklo je da su pripadnici ROSU pucali nasumice.

- Ranili su dečka pored nas, šta je sledeće? Samo želimo da znamo da imamo pomoć države i ljude kojima verujemo - rekao je jedan od prisutnih građana.

PREDSEDNIK VUČIĆ ZAGRMEO IZ RAŠKE Sve će pasti na pleća Srbije, a protiv nas će raditi najmoćnije zemlje sveta (FOTO/VIDEO)

TANJUG/ ALEKSANDAR NICIFOROVIC/

 

Okupljeni građani su poručili da više ne mogu da izdrže pritisak koji svakodnevno trpe.

- Radila sam u južnom delu KiM. Maltretirana sam i kamenovana. Ja više ne znam šta da radim. Moj sin je morao da napusti Kosovo. Da li i ja moram da napustim svoje ognjište ili da sahranjujem svoju braću kao 90-ih? Došli smo u situaciju da nemamo apoteke niti državne ustanove. Moramo da dolazimo u Rašku po lek taksijem jer su nam ukinuli prevoz. Mnogo je naroda poput mene u bedi i sirotinji, a još više u strahu za svoju decu. Ako možete, stanite uz nas da više ne bude progona - kaže kroz suze Dragica Milović, sestra od strica muškarca ranjenog danas na KiM.

Srbi sa KiM su apelovali na Vučića da pošalje vojsku da odbrani srpski narod.

- Predsedniče, morate da razumete nervozu ovog naroda. Mi smo zabrinuti za svoje porodice - rekao je Simić.

Predsednik Vučić kaže da ga interesuje u kojoj situaciji je Sofronijević ranjen.

Vučić je rekao da ne razume zbog čega su potrebne kamere na sastanku, ali dodaje da je odlučio da ispoštuje odluku Gorana Rakića iz Srpske liste.

Goran Rakić uputio predsednika Vučića u sva dešavanja na Kosovu i Metohiji.

- Imaćemo opšti otpor, ukoliko se još jedna slična situacija dogodi ponovo. Branićemo se, ne znam hoćemo li uspeti, ali ćemo ostati zauvek u Raški. Budite sigurni da ukoliko se ponovo ovakav incident dogodi da ćemo se braniti svim silama - zaključio je Vučić.

Posle dramatičnih scena u Kosovskoj Mitrovici i upada jedinica ROSU, predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio je da se hitno sastane sa predstavnicima našeg naroda sa Kosovu i Metohiji.

Vučić je stigao u Rašku gde je obišao garnizon Vojske Srbije, a potom i jedinice Žandarmerije stacionirane u tom delu Srbije.

Predsednik i Vlada Srbije doneće danas odluku da ukoliko NATO, odnosno KFOR ne reaguje u roku od 24 sata i ne zaštiti ugroženo srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji, to učini Vojska Srbije.

Ovu mogćnost predsednik je najavio krajem septembra kada je istakao da će u slučaju pokušaja pogroma srpskog stanovništva Srbija čekati 24 časa da NATO interveniše i zaštiti Srbe, ukoliko snage NATO to ne učine u naznačenom roku, Vojska Srbije će intervenisati.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Vesna

13.10.2021 15:50

Iza svog nasilja stoji NATO. Pozvati u pomoć Rusiju i Kinu

mesa

13.10.2021 17:27

Kosovska policija sprovodi operaciju primjene zakona širom Kosova.