VUČIĆ UŽIVO IZ BUDIMPEŠTE Traže priznanje Kosova
Printscreen

Vučić je naveo da je Srbija proglašena krivom za sve situacije od Jarinja do Cetinja, samo zato što postaje sve snažnija i kao primer naveo i 122 teksta u hrvatskim medijima protiv njega.

Predsednik kaže da Kurti želi priznanje Kosova u zamenu za povlačenje snaga ROSU sa Kosova.

- Kurti želi priznanje u zamenu za povlačenje mera Prištine i snaga ROSU. Pošto on priča onako za ljude koji nisu upućeni i prodaje maglu. Ja sam svakakve šibicare i prodavače magle video. Smeta im svima snažna Srbija. Oni vode hajku i misle da budu ono što su nekada bili Budimpešta i Podgorica, tu naravno ima tajkuna koji plaćaju njih da ruše naše medije. Oni imaju svoj interes, a to je da Kosovo bude nezavisno i da nateraju Srbiju da učestvuje u tome, što nije naš interes.  Šta je to što smo mi uradili? Kada krenete da lažete svaki dan, kao što oni lažu svaki dan, kraja nema. Prodaju vam 5 kilograma pomorandži za 1000 dinara, a onda ti dođe policajac i kaže daj još 300 dinara. Ne plaćam reket i neću da dam tih 300 dinara - rekao je Vučić i naveo da Beograd neće pristati na ucene, niti na legitimisanje nasilnih akcija.

Predsednik Srbije je naveo da neće biti nikakvih razgovora dok se naoružane snage Prištine ne povuku sa severa.

- Kurti želi da pregovara iz ove pozicije. Rekli smo, nema problema, povucite jedinice ROSU pa ćemo pričati. Koje je to akcije Srbije preduzela? Jel poslala vojsku, policiju? Nije. Ali ne vredi, kad krenete da lažete onda je to tako. Srbija ovoga puta baš ništa nije uradila. Jesmo li mi ušli sa specijalcima u Gračanicu ili Kačanik? Svima smeta jaka Srbija. Oni žele da ih Srbija prizna. Neću da pristanem na ono što oni hoće. Ponavljam, vratite sve na ono što je bilo pre 20. septembra, pa onda možemo da pričamo. Zovite i NATO, zovite koga god hoćete, ali pristanak Srbije na to da dobijete nećete. Da ja radim kako oni žele, da li mislite da bi u Hrvatskoj bilo više od 120 tekstova negativnih o meni - upitao je Vučić.

On kaže da Briselski sporazum nije "švedski sto", pa da birate koji član hoćete, a koji nećete da poštujete.

- Kažu zvaće me neko, može da me zove Sveti Petar, da oprosti vladika, ali neću da razgovaram na taj način - objasnio je predsednik.

Izborni uslovi

-  Nikada izborni uslovi nisu bili razlog bojkota, već njihova slabost. Videli ste sinoć u emisiji na RTS, devojka ili žena koja predstavlja narod u parlamentu i druga osoba koja ne zastupa nikog. I oni onda kažu da RTS nije njihov i da treba da bude više otvoren za njih. O njihovom moralu ne bih govorio.

Napadi iz Hrvatske i Zoran Milanović

- Nisam čuo da je bilo ko iz Srbije spaljivao kuće Milanovićima, ali znam da su sve kuće Vučića spaljene. Ja njemu i Hrvatskoj želim sve najbolje. Mogu da kukaju, da plaču, da me napadaju, da urlaju, viču, vrište, ne znam šta da rade sve, Srbija će da ih pretekne - rekao je Vučić.

Poseta Mađarskoj

Podsetimo, predsednik Vučić se nalazi u poseti Mađarskoj gde će imati i odvojene susrete sa predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom, kao i sa predsednikom Vlade Republike Slovenije Janezom Janšom i predsednikom Vlade Češke Republike Andrejem Babišom.

 

Uskoro Opširnije na Alo.rs

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Predrag Markovic

22.09.2021 16:46

Nema predaje Vucicu, uz tebe smo svi samo zovi. SRBIJA

Slobodan Ramić

22.09.2021 17:19

Bravo majstore molimte primeni 1244 pa da se puše od ljutnje dosta je bilo......