ZA RAČAK DA BUDE OSUĐEN VOKER Srbima prvo smestili izmišljeni zločin, a sada ih osuđuju kad kažu istinu!
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Ona navodi da je presuda protiv Todosijevića skandalozna i strašna i da izaziva čuđenje svakog normalnog čoveka, i da je u tom slučaju prekršen zakon. 

“Ako ima negde u svetu ovakav slučaj neka neko javi, da čovek koji je rekao istinu bude oglašen krivim i da dobije dve godine zatvora. To nema nigde”, rekla je Marinković. 

Naglasila je da je ona svedok da je Todosijević rekao istinu i "da je tačno da je Račak poslužio kao povodom da se izvrši NATO agresija". 

“Pričam 20 godina da je Račak bio povod za NATO agresiju. Sudija sam, imam pravo da kažem istinu. I Todosijević kao Srbin koji živi na Kosovu i Metohiji, svedok svih događanja, ima pravo da na 20 godina od NATO agresije kaže da je povod te agresije bio događaj u Račku”, rekla je Marinković. 

Kaže da je interesuje kako su obrazložili presudu i  kakvi su razlozi da ga oglase krivim, na osnovu kojih činjenica i materijalne istine, jer je, dodaje, i sama optužnica van pameti i nema elemenata krivičnog dela. 

“Zamislite i sudsko veće, gde su kod tih sudija moralne vrednosti, poštovanje zakona, sporazuma, dogovora koji su potpisali predstavnici njihove tzv. države, a koji podrazumeva da članovi veća budu dva Srbina i jedan Albanac kad su u pitanju suđenja Srbima”, navodi Marinković. 

Naglasila je da svi znaju istinu o Račku, pogotovo ona kao istražni sudija koja je sa saradnicima izvršila uviđaj, prikupila dokaze i utvrdili da je bivši šef OEBS-a u Prištini Vilijam Voker izneo laž. 

“Čista je prevara da se u Račku desio navodni masakr civila, jer sam ja prikupila dokaze i došli smo do zaključka da nije bio masakr, da je Voker izneo laž. Masakra u Račku nad nedužnim albanskim civilima nije bilo. Činjenica je da se u Račku desio sukob između pripadnika srpske policije i terorista, a ne nedužnih civila i seljana. To je bila akcija policije u hvatanju izvršilaca krivičnog dela terorizma i u toku borbe teroristi su poginuli”, rekla je Marinković. 

Navela je da je činjenica da je kod njih nastupila smrt od posledica vatrenog oružja i da nikakvih tragova masakra ni na jednom telu nije bilo. 

“Moje svedočenje u Hagu i dokaze koje sam dostavila su prihvatili i tužilac je odustao od optužnice u delu kojima se Srbima stavlja na teret Račak. Nakon mog svedočenja, svedočenja sudskog veštaka i dokaza koje sam dostavila, tužilac je odustao od optužnice. Niko nije osuđen za Račak, nijedan Srbin”, kaže Marinković. 

Smatra da bi krivični postupak trebalo da se pokrene protiv Vilijama Vokera. 

“On je taj koji treba da bude osuđen za prevaru u vezi sa onim što je izneo, da se navodno u Račku desio maskr, a ne Ivan Todosijević koji je rekao istinu”, naglasila je Marinković. 

Podržala je bojkot srpskih sudija na Kosovu i Metohiji zbog presude Todosijeviću i naglasila da treba da se stavi do znanja da Priština treba da poštuje zakone i Briselski sporazum. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Ruzica

26.08.2021 18:39

Srpski sud treba da osudi Vilijama Vokera na 40 godina robije. On je lazov zbog cije lazi je bombardovana Srbija.

Sabahudin

26.08.2021 20:02

Alo Srbi! Samo pričate! Pokrenite tužbu protiv Vokera. Tražite njegovo izručenje. Raspišite poternicu. Neće ga izručiti, ali nek se digne prašina. Pređite u ofanzivu.