KOMANDANT SA KOŠARA ODBRUSIO VESLIJU KLARKU: Godinama sam ćutao, sada je vreme da ti kažem sve, zlikovče!
Alo/ilustracija

Dimčevski kaže da je NATO agresija na Jugoslaviju bila zločin nad zločinima, i da bombardovanje kroz oboljevanje vojnika koji su stajali na braniku otadžbine, i danas odnosi svoje žrtve.

“Dolazak Veslija Klarka na Kosovo (i Metohiju) je nastavak NATO agresije od pre 22 godine. NATO agresija na SR Jugoslaviju je zločin nad zločinima koji i danas odnosi svoje žrtve. Meni jako teško pada gubitak saboraca koji danas oboljevaju od raka i leukemije, za sobom ovi heroji ostavljaju porodice i sve nas da ih čuvamo i sećamo ih se sa ljubavlju i ponosom. Nikada nisam mogao da nazovem NATO agresiju na Jugoslaviju nazivom koji se, čak i u Srbiji, koristio do pre par godina – Milosrdni anđeo. Zločin u kome je naša zemlja uništena, u kojoj je uništena naša industrija, putevi, nastavlja se kroz ovaj neprijateljski gest”, rekao je Dimčevski.

Po njegovim rečima, od dolaska Aleksandra Vučića na mesto predsednika Srbije, glas vojnika koji su branili svoju otadžbinu može da se čuje i da im se, bar na taj način, od počast i priznanje.

“Godinama nismo imali kome da kažemo šta smo preživeli. Stvari koje su prećutkivane i gurane pod tepih sada polako počinju da izlaze na videlo. Svesni smo da ne možemo da očekujemo nagle i brze promene, i da je kao i za sve ostalo u životu, i za ove promene potrebno vreme i strpljenje. Verujem da su tužbe protiv NATO agresora važne i neophodne, sada se sve više pojedinaca javlja sa strašnim posledicama ovog zločina. To je veoma važno, zbog istine koja kad tad izađe na videlo”, kaže Dimčevski.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Djordije Cvarkov

05.07.2021 21:12

Klark je ratni zlocinac. Ende