Katarina Velika
Printscreen/YouTube
Katarina Velika

Printscreen/YouTube

Foto: Printscreen/YouTube

Katrarina Velika, ili kako su je zvali, Majka domovine, bila je ruska carica sa najdužim stažom vladavine. Rusijom je vladala preko tri decenije, a umrla je u svojoj 67. godini života.

Narod ju je voleo i istinski žalio za njom, jer je zahvaljujući "gvozdenoj ruci", Rusiju doslovno preporodila.

Katarina je zapravo bila Nemica, a po odluci ruske carice Elizabete Petrovne da svog izabranog naslednika oženi, Katraina je bila pravi izbor. 

Rusija

YouTube/Printscreen

Foto: YouTube/Printscreen

Ne tako dugo nakon venčanja, Katarina prema Petru razvija osećaj gađenja i u startu se zaklela da ga nikada neće voleti. Tako je i bilo. Petar je nakon samo 6 meseci braka umro, a sumnja se da je i sama Katarina imala udela u tome.

Međutim, njena spavaća soba nikada nije bila bez gostiju. Zapravo, carica koja je do svoje smrti vladal Rusijom broji preko 300 ljubavnika.

Seks joj je bio potreban po šest puta dnevno! Međutim, njena dvorska dama bila je zadužena da ih konzumira i isproba pre Katarine. Usledili su brakovi i dugogodišnje veze, ali nijedna nije opstala. Ipak, pojavljuje se deset godina mlađi vojni časnik - Grigorij Potemkin i potpuno očarava Katarinu.

Crkva

YouTube/Printscreen

Foto: YouTube/Printscreen

Postaje joj savetnik i prijatelj, ali carica odlučuje da ga pošalje na ratište jer je sve više nametao svoje političke stavove. On odlučuje da joj bira ljubavnike, što je tada i činio.

Priče o njenom životu nisu stale ni kada je umrla, pa iako je izvela "zlatno doba" u Rusiji i svojim reformama zemlju potpuno obnovila, kao i obrazovni sistem, ogovaranja nisu jenjavala zhvaljujući njenoj reputaciji pohotne ljubavnice.

 

Komentari (1)

Lia

21.02.2020 20:33

Stvarno nisam znala da je bilo ko popularan i poznat po broju ljubavnika. Uz duzno postovanje shodno naslovu zena je prostim recnikom bila kurva. U svakom vremenu termin je isti.Izuzev ako je to nova moda pa za popularnost,divljenje i sl. Ni jedna normalna osoba (muskarac naravno)nu u ludilu nebi bio sa takvom zenom.Postavlja se pitanje psihickog stanja njenih ljubavnika. Ako je to impresivno ili bilo sta slicno alal vera.