Farma
Youtube /Print scren
Farma

Youtube /Print scren

Farma , Foto: Youtube /Print scren

Šitova farma je nekada bila deo sela sa oko 30 porodica okruženih otvorenim poljima, danas stoji sama usred aerodroma Narita, drugog najvećeg japanskog aerodroma.

Avioni mu bukvalno lete iznad glave 24 sata na dan, a jedini put do farme i od nje je kroz podzemne izgrađene tunele. Većina ljudi bi se odselila istog momenta, ali ne i Takao Šito. On se grčevito borio se da zadrži farmu više od 20 godina i čak je odbio ponudu od preko 1,7 miliona dolara za svoje zemljište.

"To je zemja koju su obrađivale tri generacije tokom skoro jednog veka, moj deda, moj otac i ja. Želim da nastavim da živim ovde i da se bavim poljoprivredom ”, rekao je Šito za AFP, pre nekoliko godina.

Takaoov otac, Toiči, bio je jedan od najvatrenijih od šačice farmera koji su ometali vladine planove za proširenje aerodroma Narita od 1970-ih. Većina ostalih farmera u toj oblasti prodali su svoja zemljišta za ogromne svote novca ali Toiči Shito nije hteo da se pomeri ni za sav novac na svetu.

Njegovo ubeđenje obeležilo je Takaoa kao dete, a kada je stari farmer preminuo u 84. godini, napustio je posao u restoranu i vratio se na porodično gazdinstvo da bi nastavio borbu i rad na svojoj farmi.

Pročitajte još: