Čaba der
screenshoot
Čaba der

screenshoot

Čaba der, Foto: screenshoot

 

Čaba Der, plaćeni ubica iz Srbije koji se sumnjiči za ubistvo Nebojše Markovića (38) na Banovom brdu početkom januara ove godine, najverovatnije će biti izručen Mađarskoj, koja ga potražuje zbog likvidacije biznismena septembra prošle godine.


Čabino izručenje zasad je zatražilo pet država, među kojima su, pored Srbije, i Holandija, Mađarska, Španija i Češka.

Čaba der

screenshoot

 

 

- Der je na sastanak na kojem se odlučivalo o njegovoj sudbini doveden sa lisicama i u pratnji velikog broja stražara. Osumnjičeni za brojne likvidacije pristao je da bude izručen Mađarskoj rekavši da bi želeo da mu se sudi u ovoj zemlji jer mu je tamo porodica - prenose strani mediji.

Ipak, zanimljivo je da je Der imao potpuno drugačiji stav povodom izručenja Srbiji, čije državljanstvo takođe poseduje. Njegov advokat izjavio je da Čaba ima "dobre razloge" zbog kojih ne želi u Srbiju, o kojima ne može trenutno da govori.

Čaba der

screenshoot

- Pretpostavlja se da Der strahuje da će ga nalogodavci Markovićevog ubistva, za koje se u Srbiji tereti, ubiti čim kroči u našu zemlju kako ih ne bi odao! Takođe, ubijeni Marković bio je zet člana "Pink Pantera" Aleksandra Šarca, pa se plaši moguće osvete za zločin - kaže izvor.

Čaba Der

Idnes TV

Čaba Der, Foto: Idnes TV

 

Napad na Stojketa

On dodaje i da je Der verovatno u strahu i od takozvanog "Rakovičkog klana", s obzirom da ga je španska policija sumnjičila za pokušaj ubistva vođe ove grupe Nebojše Stojkovića Stojketa (51) u avgustu 2017. u Barseloni.

- Stojković je u napadu teško ranjen sa četiri metka, a španska policija je nakon hapšenja Dera od čeških istražnih organa zatražila njegov DNK kako bi se uporedio sa tragovima nađenim na mestu zločina - dodaje izvor.

Podsetimo, plaćeni ubica Čaba Der uhapšen je 1. marta u Pragu sa lažnim dokumentima i oružjem.

Čaba Der

Alo

 

 

DOSIJE ČABE

2004. osuđen zbog likvidacije novosadskog kriminalca Branislava Jelačića po nalogu Vojislava Škrbića

2017. po izlasku iz zatvora uhapšen u BiH zbog sumnje da je pripremao ubistvo vođe "barskog klana" Alena Kožara

2018. Mađarska izdala poternicu za njim zbog sumnje da je na parkingu u Budimpešti ubio biznismena Lasla V.

2019. hicima iz pištolja u Beogradu likvidirao Nebojšu Markovića, zeta Aleksandra Šarca, pripadnika bande "Pink Panter"

2019. Holandija raspisala poternicu za Derom zbog ubistva Hrvata Ivana Serdarušića. Hrvat navodno ubijen zbog 100 kila kokaina.