Izbori 2024
Foto: Alo

- Mi u Srpskoj naprednoj stranci sa rezignacijom smo primili vest da predstavnici opozicije u Nišu ne prezaju ni od poimeničnog pominjanja nosilaca pravosudnih funkcija koji će odlučivati o žalbama na odluke Gradske izborne komisije, što je vrsta najbrutalnijeg pritiska na pravosudne organe. 

- Pominjanje imena predsednika Višeg suda u Nišu u kontekstu političke podobnosti, kod Nišlija budi sećanje na nekadašnji reizbor sudija, kada su opštinski i gradski odbori Demokratske stranke odlučivali ko može, a ko ne može biti sudija.

- Svoj odnos prema pravosuđu, Srpska napredna stranka je pokazala januara 2022. godine, usvajanjem ustavnih amandmana kojima smo trajno izmestili izbor sudija iz Narodne skupštine ka nezavisnim institucijama u kojima odlučju predstavnici struke i tako stvorili mehanizam da ni jednoj sadašnjoj ili budućoj vlasti ne padne na pamet da smenjuje, preslišava, kažnjava i daje instrukcije sudijama i tužiocima.

niš izbori

Alo

 
niš izbori

Alo

 

- Nišlijama je jasno da su jedini verodostojni zapisnici sa biračkih mesta na koje je opozicija imala primedbe u Opštini Medijana oni koji su postavljeni na sajt Republičke izborne komisije i javno istaknuti i dostupni na tim biračkim mestima. Ove zapisnike su su potpisali predstavnici svih stranaka i grupa građana koje su učestvovale na izborima, pa nikakva priča o njihovom naknadnom menjanju predstavnicima opozicije neće pomoću u prekrajanju izborne volje.

- Zarad istine i informisanosti građana, u prilogu objavljujemo fotografije zapisnika istaknutih na biračkom mestu koji su istovetni sa onima sa sajta RIK-a - pišu u objavi. 

niš izbori

Alo

 
niš izbori

Alo

 

 

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (7)

Loading
Darko

12.06.2024 19:28

Izbori su bili regularni. Ko gubi ima pravo da se ljuti

Ena

12.06.2024 19:35

Opozicija mora da shvati da se silom ništa ne postiže.

Aleksandra

12.06.2024 21:54

Izbori su bili potpuno regularni nemaju pravo da prigovaraju.

Ceca

12.06.2024 21:56

Sasvim fer i korektni izbori su se odvili 2.juna

Dunja

12.06.2024 21:57

Opozicija nema pravo bilo šta da prigovara, izbore su izgubili jer ih narod ne podržava.

Saška

12.06.2024 21:58

Dokle će više opozicija samo da privlači pažnju na sebe..