SNS
Foto: Alo/Alo

U Srbiji su se danas održali lokalni izbori u 89 gradova i opština, među kojima su Beograd, Novi Sad, Niš, Čačak, Valjevo i većina vojvođanskih opština.

Biračka mesta su zatvorena u 20 časova. Alo! se nalazi u štabu SNS-a, gde se očekuje obraćanje javnosti.


Obraćanje Aleksandra Šapića iz štaba SNS (VIDEO)

Potpredsednik Glavnog odbora SNS i kandidat za gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić obratio se građanima nakon izbora u Srbiji i Beogradu.

Šapić je saopštio i rezultate po opštinama: 

Surčin - Vučić 75 odsto, Biramo Surčin 13,5, Mi snaga naroda - 9,3 odsto.

Čukarica Vučić 56,6 posto, Biramo Čukaricu 32,1 posto, Za zelenu Čukaricu 10,67

Novi Beograd - Aleksandar Vučić 47,34, Biramo Beograd 18,54, Savo Manjlović 26,4

Lazarevac Vučić 60,5, Savo Manojlović 12,6, Biramo Lazarevac 12,20

Zemun je 23 posto obrađenih - 60 posto AV, Savo 21,2 posto, Mi glas iz Zemuna 3,57 posto

Mladenovac 65 Vučić

Obrenovac 68 Vučić

Palilula 25 posto obrađenih, Vučić 65,37

Rakovica - 56,5 posto Aleksandar Vučić, Biramo Rakovicu 30 posto

Savski venac - 46,6 Vučić, Biramo Savski venac 

Stari grad - Vučić 35,05 posto, Čuvari Starog grada Marko Bastać 17 posto, Za Zeleni stari grad 3,16, Biramo Stari grad 38,06 posto, Saša Radulović 2,96

- Zahvaljujem se svim Beograđanima koji su nam dali poverenje i dali nam priliku da nastavimo tamo gde smo stali. Ja imao zaista težak, ne samo ja, sa ovim privremenim organom i samo mi znamo koliko smo objektivnih problema a trudili smo se da Beograđani to što manje osete. Nema porostora za preteranu euforeiju. Euforični ste kad odigrate tiket, a kada se bavite svojim posleom onda se dešava planirano. Zahvaljujem se svima i naravno da smo svi zadovoljni - rekao je Šapić i dodao:

- Na kraju krajeva moramo svi da spustimo loptu, jer najmanje što nam treba jeste tenzija. Očekujem brzo formiranje Skupštine grada nakon toga veća. Očekujem da Beograd nakon ove četiri godine ,možda najveće infrastrukturne i kvalitativne promene, jer mnoge stvari koje su započete u prošlosti sada dolaze na realizaciju.

Šapić je rekao da je Ekspo velika šansa za Srbiju ali posebno za Beograd.

- Ja kao vlast molim opoziciju da ne ulazite u naše kol cente da ne napadate naše aktiviste... Moilim vas nemojete da nas optužujete za ono što svaki opozicionar kada kreće kaže "moramo da obiđemo ljude od vrata do vrata", a onda kada vide nas kako ulazimo u zgradu zaključaju u zgradu. A zamislite da SNS da takvu direktivu da svaki put kada neko iz opozicije uđe u zgradu da se zaključa - istakao je Šapić.

Šapić je odgovorio na pitanje novinara šta je prioritet, da je sve prioritet.

- Sve što smo započeli mi ćemo završiti - istakao je Šapić.

Obraćanje Miloša Vučevića

Premijer Srbije Miloš Vučević zahvalio je, na početku obraćanja, svim građanima Srbije, ali i predsedniku Vučiću, na postignutim rezultatima na izborima 2024. godine.

- Ne samo onima koji su glasali za nas, već svima koji su učestvovali na izborima i pokazali da je Srbija demokratska država. Hoću da se zahvalim u ime SNS, našim koalicionim partnerima koji su bili sa nama, i SPS, i Zavetnicima, i SRS, i stranci Stamatovića, Ljajića, PS, PUPS, SNP... Hvala građanima, ali hvala i Aleksandru Vučiću što je bio uz našu listu i podržao našu politiku - istakao je Vučević.

SNS

Alo

 

Dve trećine građana Srbije je glasalo, tako da ovi izbori imaju nacionalni karakter, kazao je predsednik SNS.

- Pobedu posvećujemo građanima, a zahvalnost predsedniku. Srbija nas sve objedinjava i spaja, i nijedna stranka ili pokret sa naše liste nije izgubila svoj identitet, a opet smo zajedno dali sve. Srbija ima pravo na bolje sutra, izabrala je stabilnost i odgovornost. Čestitam svim građanima, svima koji su se borili na terenu, i konkurentima koji su fer učestvovali u kampanji - dodaje on.

Vučević je, odgovarajući na pitanje novinara, rekao da je prvi put video da se opozicija bavi tuđim kol centrima, a ne svojim.

- To ide dotle da više nećemo izgleda ni smeti da idemo na izbore. Ne sme vdv kampanja, ne smete da zovete telefonom, da imate kol centar. Vdv kampanju je prvu počela da radi ona ujedinjena DS. Ali tada je to bilo ok, ali sada kada nemaju snagu to je nedozvoljeno. Kada imate miting, bune se što pravite gužvu. Možda samo hoće da se pomerimo i da niko ne kaže ni reč - ističe on.

Predsednik SNS ističe da smo prvi put videli ogoljeno nasilje, upad u zvanični i legalni kol centar.

- Tu je naš kol centar od 2017. godine. Samo da ne pričaju gluposti o duplim biračkim spiskovima. Ništa nisu videli od toga, ali znaju da pogode devojku flašom i da maltretiraju novinare. To je valjda demokratski. Pa bacili su suzavac u kafić na Dorćolu. Mi smemo da imamo 1.001 štab ako imamo mogućnosti - kaže on.

SNS

Alo

 

Poručio je da će svi koji su oštetili sajam u Novom Sadu platiti štetu koju su napravili.

- Voleo bih da vidim da tako nešto rade u Nemačkoj ili SAD. Nasilje je očigledno dozvoljeno protiv onog za kog oni misle da mora biti napadan. A zamislite da smo se branili, onda bi ispalo da su oni žrtve. Onda bi bilo evo ih nasilnici, evo ih batinaši - rekao je predsednik SNS.

Dodaje da su devojke iz kol centra morali da evakuišu sa sajma. 

- Nema euforije kod nas. Jesmo mi nazdravili šampanjcem, svesni smo odgovornosti i rada koji je pred nama - kaže on.

Vezano za scene nasilja na izbornom mestu u Zemunu, premijer Vučević kaže da još uvek nije dobio tačne informacije, ali da osuđuje svaki takav čin.

- To je ogolilo i pokazalo pravo lice onih koji se bave tzv. Srbijom protiv nasilja.

Na pitanje novinarke Alo!, premijer Vučević kaže, u vezi sa Vučićevim poređenjem liste "Srbija sutra" sa Real Madridom:

- To nije ništa uvredljivo, naprotiv, mislim da je to motivisalo naše da budu pobednički tim. Nas je objedinila politika Aleksandra Vučića. Imali smo raspravu po pojedinim pitanjima, ali smo se ujedinili kada je u pitanju opstanak naše države. Pritisak je prizvao naše građane na sabornost, a oni koji nas spolja napadaju i oni koji ih podržavaju, njima su građani poslali poruku. Većinska Srbija neće one koji kažu da smo genocidan narod. Većinska Srbija je patriotska i veruje u prave vrednosti, a želi da Srbija bude modernija. To jedno drugo ne isključuje. Naprotiv, to nas određuje i opredeljuje, da Srbija bude dobra kuća za život. Ne možete pobediti u Srbiji a da ne volite Srbiju, da imate gađenje prema svom narodu. Nismo čuli ni jedan program na lokalnom nivou, čuli smo samo program "mrzimo Vučića". Građani pitaju šta oni imaju od toga. A suzavcima, pretnjama, prebijanjima i napadima, nikada ne možete da pobedite - kazao je Vučević.

Obraćanje Ivice Dačića

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić skrenuo je pažnju na to da je ideja o izlasku na izbore sa ovom, zajedničkom listom, bila ideja predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Mislim da je taj predlog apsolutno opravdao očekivanja, i želim da čestitam svima, celoj koaliciji, i predsedniku SNS Milošu Vučeviću, i svim našim kolegama, na uspešnim rezultatima - kazao je Dačić.

SNS

Alo

 

- Nadam se da smo Siniša Mali i ja dali doprinost, ne znam gde je on. Samo da zamolim Vučića jednu stvar. Nemojte da raspisujete izbore svake godine, hoću da idem u penziju. Ne mogu svake godine da imam srčane smetnje - rekao je on kroz smeh.

On je zahvalio svima, čestitao na izbornom rezultatu i kazao:

- Živela Srbija!

Obraćanje Aleksandra Šapića

Kandidat za gradonačelnika Aleksandar Šapić kaže da će lista "Beograd sutra" imati 64 mandata u Beogradu.

SNS

Alo

 

- Velika je verovatnoća da ćemo u svih 17 opština i dalje mi nositi odgovornost. Nema mesta za euforiju, za zadovoljstvo ima - kazao je Šapić.

Obraćanje predsednika Vučića

Kako je najavljeno, predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti.

- Više od godinu dana trajali su stravičmni pritisci vezani za izbore. Većinu smo imali nakon izbora u decembru, ali smo smatrali da taj rezultat nije davao dovoljan legitimitet, jer neki nisu želeli da prave koaliciju sa nama. Sada, umesto 54 mandata, imaćemo 62 ili 63 - kazao je predsednik Vučić.

- U Beogradu, imaćemo oko 52 odsto, što je neverovatna pobeda. Najveća je u Pećincima, preko 80 odsto, a u Novom Sadu takođe neverovatno ubedljiva pobeda, preko 50 odsto. Želim da čestitam Aleksandru Šapiću, Milošu, Maji, ovakva pobeda... Skoro 53 posto glasova dobiti u Novom Sadu, to je... Posebno što morate imati u vidu da su u Novom Sadu svi objedinjeno izlazili u 2 ili 3 kolone, reč je i o pristojnoj izlaznosti. U Nišu bila je najteža politička utakmica, a važno je da tamo, gde će imati 32 mandata, a 31 je potreban za većinu, ali u Nišu, biće moj predlog predsedniku SNS-a da se vidi na koji način da se problemi rešavaju, jer je tamo jedna lista grupe drađana, dr Milića, dobila 28 odsto glasova i prema tome moramo pokazati poštovanje - kazao je predsednik Vučić.

- Gotovo je neverovatno da je naša lista dobila u Subotici skoro 50 posto glasova, a naši partneri iz SVM 27 posto glasova. Mi i oni smo u Subotici dobili 76-77 posto glasova - objavio je Vučić.

SNS

Alo

 

- Svuda su pobede preko 63-65 posto glasova, od onih koji su izašli na izbore. Ne želim još to da govorim, ali u Beogradu je interesantno u 2 opštine kako će se završiti, moguće je da u 16 imamo većinu. Ubedljiva je pobeda na Vračaru, 1 mandat gore-dole, ali izvesno je da je u 15 opština značajna većina za našu koalicionu listu.

- Posebno sam srećan zbog rezultata u Valjevu, ali moram da kažem da je bilo tužno gledati napade na naše telefonske centre, jer se to svuda radi, ne postoji zemlja u svetu gde toga nema. Strašno je to što ste radili ceo dan. I da sajlama koje ste prikačili na automobile rušili telefonske centre, pa mislite da ste otkrili Ameriku... Niko ne može da razume zašto ste to radili. Mislim da se ulazi u novu eru - prva stvar je čist i otvoren mandat povodom promena koje su neophodne, potrebno je da EXPO uradimo najbolje moguće, vezano za sve što dolazi u celoj Srbiji, kao u Surdulici gde smo osvojili 88 posto, u Barajevu 70 posto, Bač 59 posto, B. Palanka 65 posto... U Bačkom Petrovcu, većinski slovačkom mestu skoro 60 posto glasova, Beočin 80 posto glasova, Vr.  Banja 73 posto, G. Milanovac 50 posto, Grocka 70 posto,  Bečej 57 posto, sa SVM preko 80, u Bosilegradu 95,9, na 100 posto prebrojanih - istakao je Vučić.

Predsednik je kazao da predstoji težek rad i teško vreme.

- Nismo ni krivi ni zaslužni, tiče se spoljne politike i biće sve teže. Moramo da čuvamo svoj mir i slobodu. Zamoliću vas da pružite ruku političkim protivnicima, da u Nišu dobro razmislite šta da radite, mnogo je novca uloženo protiv nas, ali zahvalan sam Nišlijama na pobedi, jer smo 7 dana do izbora bili na 29 mandata, morali smo to da podignemo trudom na 31. Ja bih se, pre nego što prepustim reč, da zahvalim svim koalicionim partnerima, građanima Srbije, da kažem da nam predstoji mnogo rada i truda i da kažem jedno veliko "hvala" - kazao je Vučić.

Štab SNS

Alo

 

Predsednik Vučić je naglasio da je posebno zahvalan Ani Brnabić, i veruje da misli da je pomogao da se dobije još 3 godine, da bude 1.400 evra prosečna plata i 650 evra penzija.

- Imate vremena da proslavite večeras, ali ne smete da seirite, mi smo protivnicima govorili da ne idu u Brisel i Strazbur, ali nisu slušali, samo negativno, ali ljudi ne vole samo negativno - podsetio je Vučić.

- Da vas podsetim, razvoj nije 4,6 nego 4,7 u prvom kvartalu, daću sve od sebe da sačuvamo mir, preskočimo ratove, a pred vama, Beograd, Novi Sad,  nema ni jednog mesta gde je bilo neizvesno, i najbliže posle Niša je bilo u Užicu, ali tamo sa Stamatovićem imamo značajnu većinu. To su bila jedina 2 mesta gde nije bilo apsolutno ubedljivo. U Nišu je drugoplasirani na 23 posto, i to grupa građana. Kreni-promeni je u Nišu dobio 4-5 posto. Samo jedni moraju u svakom mestu da pobeđuju. Hvala narodu za podršku, ljubav i trud, i aktivistima koji su trpeli nasilje, čestotam Miloše, čestitam Ivice - kazao je Vučić, zahvalio se i pozdravio sve okupljene.

Posebno je zahvalio ženama Srbije, jer, kako kaže, više od dve trećine dama koje su izašle na izbore glasale su za listu "Srbija sutra".

Miloš Vučević se obraća javnosti

Predsednik SNS-a izneo je prve podatke sa kojima rapsolaže štab.

- Trend je da izlazi 40-45 odsto ukupnog broja birača. Osim u Bačkoj Topoli, Senti, Kanjiži i Tutinu, lista "AV-Srbija sutra" je odnela pobedu. Čestitam građanima, a osuđujem nasilje. Najoštrije osuđujem i očekujem odgovornost onih koji su napadali svoje političke neistomišljenike, upadali u kol-centre, razvaljivali, upadali, maltretirali, vređali, psovali, tukli novinare i napadali biračke odbore - kazao je Vučević, dodajući da se to ne radi u demokratskim društvima i da očekuje reakciju nadležnih organa.

Miloš Vučević

Alo!

 

- Vrlo brzo ćemo se obratiti sa preciznijim podacima po gradovima i opštinama, ali još jednom ponavljam - osim ove 4 opštine, ubedljiva pobeda liste "Srbija sutra" - kazao je Vučević.

Stigli trubači

SNS

Alo!

 

Vučić: Imamo sjajne rezultate

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i član SNS Aleksandar Vučić rekao je večeras da ima sjajne rezultate.

Vučić je ušao u pres centar, gde je veliki broj novinarskih ekipa i upitao da li su posluženi, a zatim dodao da ima sjajne rezultate.

"Ne brinite, imamo sjajne rezultate",rekao je Vučić. On je u štab SNS stigao nešto pre 20h sa Anom Brnabić.

Vučić novinarima: Slede vam radosne vesti

Predsednik Vučić obratio se na kratko novinarima koji su pristutni u štabu SNS-a.

Pitao ih je da li su nešto pojeli, pa zatim kazao:

- Ne nervirajte se, slede vam radosne vesti!

Vučić stigao u štab

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u štab SNS-a. Na samom ulazu novinarka N1 televizije Žaklina Tatalović pokušala je da isprovocira predsednika Srbije, i predsednicu Skupštine Anu Brnabić.

Predsednik Vučić joj je kratko i jasno odgovorio:

- Ne tuče se narod, tuku batinaši poštene ljude iz SNS, jer ne mogu da pobede. I večeras ćemo da pobedimo još ubedljivije. Zapamtite, ja vam uvek kažem istinu. Kao i za Real Madrid što sam vam rekao - poručio je Vučić. 

Funkcioneri pristižu u štab

Među prvima je u štab stigao predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić. Za njim su krenuli da priistižu i drugi visoki funkcineri, ali i poznate ličnosti:

Osim za Skupštinu grada Beograda, žitelji prestonice birali su odbornike i u 17 beogradskih opština: Čukarica, Novi Beograd, Palilula, Rakovica, Savski venac, Stari grad, Voždovac, Vračar, Zemun, Zvezdara, Barajevo, Grocka, Lazarevac, Mladenovac, Obrenovac, Sopot i Surčin.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi
SNS

Komentari (45)

Loading
Maja

02.06.2024 19:17

Vazno je ovo obracanje. Posle svih incidenata danas.

Sanja

02.06.2024 19:18

Nikada SNS nece odustati od snazno srpske politike odgovornosti.

Nikola

02.06.2024 19:19

Srpska napredna stranka ima jasnu viziju I misiju uspesne buducnosti nase drzave

Ена

02.06.2024 20:24

@Nikola - Има визију за унишење све што је Србско Али биће дана за мегдана

Ivana

02.06.2024 19:20

Lideri opozicije su I danas pokazali jedino nasilnistvo I manipulacije.

Maja

02.06.2024 19:20

Ponosna sam na rad I posvecenost I marljivost Vucica. Kao I cele SNS.

Sanja

02.06.2024 19:21

Nikako lideri iz opozicije da shvate da ih narod ne zeli. Danas su jos jednom prikazali svoje nasilnicko ponasanje.

Pobeda

02.06.2024 19:22

Očekuje se proglašenje pobede liste Srbija sutra.

Nikola

02.06.2024 19:22

Uz Srosku naprednu stranku Srbija ce nastaviti put napretka I prosperiteta.

Ceca

02.06.2024 19:23

Srpska napredna stranka se bori za buducnost Srbije, za interese gradjana. Dok bi opozicija unistila Srbiju za dan.

Ivana

02.06.2024 19:24

Vucic ima podrsku I poverenje gradjana. Jer ima konkretne uspesne I politicke ideje.

Maja

02.06.2024 19:29

Vazno je ovo obracanje. Opozicija je I na ovaj dan pokazala da politiku nema

Sanja

02.06.2024 19:30

Nikako da shvate opozicioni lideri da ih narod ne zeli.

Nikola

02.06.2024 19:30

Srpska napredna stranka ima jasne ideje, I bori se za dalji napredak Srbije.

Mila

02.06.2024 19:31

Brojni incidenti i napadi na aktiviste su danas bili zato je vazni obracanje gradjanima

Ceca

02.06.2024 19:31

I danas su lideri opozicije pokazali samo mrznju, samo nasilje.

Ivana

02.06.2024 19:32

Nikada opozicija se nece docepati vlasti, fotelja. Nemaju podrsku naroda.

Maja

02.06.2024 19:33

Pristojna I moderna Srbija je na strani odgovorne I posvecene politike Vucica. Ne na strani mrznje I nasilja opozicije.

Sanja

02.06.2024 19:33

Nece opozicioni lideri unistiti nasu drzavu. Nikada na vlasti takvi prevaranti.

Ceca

02.06.2024 19:35

Srbija na celu sa Vucicem ce nastaviti put napretka, prosperiteta I ekonomske uspesnosti.

Iva

02.06.2024 19:55

Placeni batinasi dobice svoje, treba ih sve pohapsiti.

Nina

02.06.2024 19:56

Gamad izašla na ulicu da maltretira pošten narod.

Mara

02.06.2024 19:56

Lepo je Vučić odgovorio tajkunskim medijima

Marta

02.06.2024 19:56

Sadasnja vlast nece dozvoliti nepravdu nad neduznim ljudima.

Mima

02.06.2024 19:57

Ljudi koji su ispred SNS nisu pravili ovakav cirkus.

Nikola

02.06.2024 19:58

Cekamo predsednikovo obracanje i nadamo se kaznama za pocinjeno zlo nad neduznim ljudima.

Jasna

02.06.2024 19:59

Batinasima je mesto u zatvoru, zato ce se pobrinuti sadasnja vlast ta incident nad neduznim ljudima.

Mini

02.06.2024 20:01

Ja ne znam kada ce vise ovi iz opozicije shvatiti da ih narod ne zeli.

Lale

02.06.2024 20:02

Veceras pobedjuje iskrena i postena Srbija.

Maja

02.06.2024 20:02

Veceras pobedjuje lista Aleksandra Vucica u to sam sigurna. Idemo u nove pobede.

Maki

02.06.2024 20:03

Idemo veceras do nove ubedljive pobede,da vidi opozicija da nema sta da trazi vise ovde.

Crnacokolada037

02.06.2024 20:04

Vučić se bori za budućnost cele Srbije!

Vesna

02.06.2024 20:04

Naravno da ce da pobedimo,u to ne sumnjam. Ja verujem svom predsedniku.

Sladja

02.06.2024 20:05

Stigao,da se raduje uspehu sa svojim članovima partije

Nemanja

02.06.2024 20:07

Narod zna ko se jedino bori za nas,a to je Aleksandar Vucic.

Dejan

02.06.2024 20:08

Oviviz N1 znaju samo da provociraju,ali Vucic nikada ne pada na njihove provokacije.

Goca

02.06.2024 20:09

Naravno da ce SNS pobediti u po ni malo ne sumnjam. Jer se Vucic jedino bori za svoj narod i svoju zemlju.

Beba

02.06.2024 20:10

Pa uhapsi ih Vucicu! Narod zbog tebe dobija batine.Povuci se i pusti Srbe niz vodu.Nisu zazluzili ista dobro.Dobilu smi puteve, bolnice, sve redovno i sredjeno...I nevalja. Juce sam sa porodicom bila do Golupca.Predivno!

Ема

02.06.2024 20:22

Јел то мислиш на Крађу као и увијек????