Siniša Mali
Foto: Alo/Printscreen/RTS

- Toliko o cenzuri i diktaturi kada imate trojicu na jednoga. Svako je samo mene pominjao bez ikavog programa i ideje kako grad treba da se razvija, Srbija. To je tako velika glupost koju ste rekli. 

- Vi kao bajni pravnik ne znate ni listu da predate kako treba - poručio je Mali Manojloviću.

- Iz jakog budžeta grada danas imate i besplatne vrtiće, udžbenike. Danas u Beogradu je prosečna plata 1059 evra, a u martu 2012. godine bila je 460 evra.

- Na Novom Beogradu je 1.400 evra prosečna zarada, a na Vračaru 1.500, ističe ministar i dodaje da se vidi da raste kvalitet života građana. 

O saobraćaju

- Ono što je rešenje saobraćajnih problema je metro. Prva linija će imati 21 stanicu, od Mirijeva, druga linija do Bežanije. Radovi su već u toku, počeli su pre dve godine, i 2028. godine Beograd će imati prve dve linije.

Siniša Mali

Printscreen/RTS

 

 

- Šinski sistem, i metro i beovoz i tramvaj, objediniće na jedan sistem, i sav saobraćaj usmeriti a tome. Ovo je konačno rešenje - rekao je Mali.

- Imamo u planu i igradnju unutrašnjeg prstena i magistralnog. Svako obećanje koje smo dali je ispunjeno, tako će i ovo biti. Sve ono što oni ne znaju sve je već urađeno.

O korupciji

- Sinonim za korupciju je gospodin Savo Manojlović - evo lepo cela šema kako se finansira, da vide građani Srbije i građani Beograda. Pošto ste se vi našli da spočitavate nekom za korupciju - zašto vas plaća Rokfeler? Rokfeler fond vam je uplatio samo prošle godine 25 hiljada dolara. "Open majnd" 35 hiljada dolara. Mene zanima zašto vas on plaća? Neka čuju građani Srbije. Čije interese štitite? Taj čovek hoće da vodi Beograd, u čijem interesu? Šta dugujete čoveku, šta ste mu obećali?

Siniša Mali

Printscreen/RTS

 

 

Ministar Mali odgovorio je Manojloviću koji je u studiju pokazivao fotografije predsednika Srbije. 

- Pokazuje sliku predsednika Vučića sa Toni Blerom i sa ozbiljnom optužbom da je bilo ko ili Vučić ili Srbija ikada platila dinar Toni Bleru. To nije istina i to je jedna ogromna laž. Ja vam sada kažem ovde. Aleksandar Vučić neće biti predsednik Srbije ako Savo Manojlović dokaže ovo što je rekao. A pošto ne može da dokaže, jer je to prevarant i korumpiran čovek - naveo je Mali i upitao Manojlovića rašto ga plaća Rokfeler. 

- Oni nemaju rešenje - dodao je on. 

Otpadne vode 

- Mi sa kineskom kompanijom već imamo ugovor koja radi na završavanju tog interceptora - rekao je ministar prikazujući projekat za prečišćavanje otpadnih voda.

- Ideja je da se cela kanalizaciona mreža koja je trenutno rascepkana poževe na ovui cevku ovde. I da ta voda koja se sliva iz centralnog dela Beograda ide u fabriku za prečišćavanje otpadnih voda. Radovi su već krenuli. Fabrika za prečišćavanje otpadnih voda je ogromna investicija. Ne finansira je grad Beograd, već Republika Srbija jer je vrednost radova oko 800 miliona evra. Osim toga grade se fabrike za prečišćavanje otpadnih voda u Batajnici, Ostružnici, Krnjači i Boleču. To je sistem od 5 fabrika. Prva sledeća je Batajnica, kako bi se ceo sistem završio na pravi način. Samo da podsetim građane Beograda da smo u priteklih par godina završili najveći ekološki projekat a to je izgfradnja deponije, odnosno fabrike za proizvodnju struje iz čvrstog otpada. Gde smo rešili najveću ekološku crnu tačku Evrope, a to je deponija Vinča. Mi danas od smeća koje prozvodi grad, proizvodimo struju i grejemo nekoliko hiljade domaćinstava - ističe ministar i dodaje da ima još mnogo toga da se radi, ali da je ne moguće sve završiti odjednom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading