NEMAJU PLAN Macura: Lista "Srbija protiv nasilja" zatečena doživljenim debaklom
Alo

Ona je za Tanjug rekla da je i po prvom protestu ispred zgrade Republičke izborne komisije (RIK) moglo da se vidi da opozicija nema plan, nakon što su članovi biračkih odbora, omladina koja je najviše učestvovala u čuvanju biračkih kutija i svih izbornih radnji, insistirala na tome da im kažu koji je plan, koji se, napominje ona, sveo na polu-štrajk glađu.

- Od dva učesnika imamo jednog koji štrajkuje glađu. Meni je žao i još jednom želim da pošaljem poruku Mariniki Tepić da prestane sa štrajkom glađu, zato što treba da sačuva svoje zdravlje i da postoje druge metode kojima ona može da se bori. Volela bih da shvati da je ovo poruka vrlo dobronamerna, s obzirom da ima i decu i da u tom smislu treba da vodi računa o sebi. S druge strane, podršku na kraju nije ni dobila na onaj način na koji je to očekivala od kolege koji je takođe izjavio da želi da štrajkuje glađu - izjavila je Macura.

Prema njenim rečima, protesti su inicijalno zamišljeni kao način da opozicione liste iskomuniciraju da postoje neke određene neregularnosti. Macura smatra da je opozicija više nezadovoljna rezultatom izbora, s obzirom da su, dodaje ona, svojim glasačima obećavali neverovatne pobede i da će povećati izlaznost birača.

- Rekla bih da su ovo sada protesti koji treba na neki način da iskomuniciraju da taj izborni rezutat koji je loš, nije baš toliko loš. S druge strane postavlja se pitanje kako uopšte možete reći da su neregularni izbori u Beogradu, ako se na istim biračkim mestima odvijaju i izbori za republički parlament. Zar nije onda logično da tražite ponavljanje izbora na svim nivoima. Pošto se to ne dešava, mi onda možemo da zaključimo da su izbori bili regularni za Republiku, a neregularni za Beograd što je neverovatno - ocenila je ona.

Komenatrišući izjavu nosilaca liste "Mi - glas iz naroda" dr Branimira Nestorovića da neće u Beogradu u koaliciju, ali da postoji mogućnost podrške manjinskoj gradskoj vladi koju bi formirali naprednjaci i socijalisti, Macura je rekla da Nestorović ne može da sakrije to koliko je on bliži Srpskoj naprednoj stranci (SNS) i Socijalističkoj partiji Srbije (SPS), nego što je blizak strankama koje su u opoziciji, i dodala da je svako računanje na njegovu podršku od strane opozicije uzaludno.

- Da li će čitava ta grupacija podržati listu 'Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane' ili će samo pojedini odbornici to učiniti, to možemo da vidimo u narednom periodu. Čak i da se izjasne da ne žele da podrže nikoga, da ostanu istrajni na bazi prvih izjava, čini mi se da ponavljanje izbora samo na beogradskom nivou ide u korist listi koja je i ovaj put ostvarila pobedu - ocenila je ona i dodala da lično smatra da bi ponavljanje izbora u Beogradu moglo da izazove samo veće nezadovoljstvo kod onog dela opozicije koji na tome insistira.

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal Miloš Vučević: “Šumadinci glavu gore, jedna lista jedna ljubav!” #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #foryoupage #fyp ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (11)

Loading
Nena

20.12.2023 10:38

Tatjana Macura je ispravno naglasila da podrška od strane opozicije, posebno od strane Branimira Nestorovića, izgleda malo verovatna i uzaludna.

Jovan

20.12.2023 10:38

Nedostatak podrške za štrajk glađu ukazuje na to da građani nisu spremni podržati ekstremne metode protesta.

Uroš

20.12.2023 10:39

Opozicija bi trebalo da ponudi konkretna rešenja umesto što se fokusira na osporavanje celog izbornog procesa.

Irena

20.12.2023 10:40

Tatjana Macura je u pravu kada ističe da ponavljanje izbora samo na beogradskom nivou može ići u korist pobedničke liste.

Tijana

20.12.2023 10:50

Pa ja zaista ne znam sta su drugo ocekivali sem debakla, niko ne zeli nasilnike na celu drzave.

Fata

20.12.2023 11:20

Sta je opozicija očekivala, gradjani ne zele nasilnike!

Jovan

20.12.2023 11:26

Ne znam šta su uopšte očekivali ovi iz opozicije, znamo svi koliki su lažovi!

Mara

20.12.2023 11:28

Opozicija se samo igra, njima je sve ovo igra!

Valentina

20.12.2023 14:35

Potpuno logično razmišljanje Macure

Valentina

20.12.2023 14:36

Ovim ponašanjem opozicija pokušava da opravda gubitak izbora

Valentina

20.12.2023 14:37

Ponasanje Marinike je smesno,nek se pomiri da je izgubila