Alo
Foto: Alo/Alo

Danas je veliki dan za Zaječar i čitavu Timočku Krajinu. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas novoizgrađeni stadion "Kraljevica“ u Zaječaru. Obilazak stadiona počeo je u 11 sati.

Velelepno sportsko zdanje, nov fudbalski stadion "Kraljevica" čija je gradnja krenula pre dve i po godine, kada je i predsednik Vučić prisustvovao polaganju kamena temeljca, konačno je dobio svoje nove obrise pa trenutnim izgledom podseća na najmodernije sporstke objekate u Evropi.

Kada se sa gradnjom stadiona u okviru Sportsko-rekreativnog centra "Kraljevica" krenulo, Ministarstvo za javna uaganja opredelilo je sredstava u blizini od oko 30 miliona evra. Uz stadione u Leskovcu i Loznici, Vlada Srbije i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić želele su da stvore najsavremenije uslove za razvoj sporta u ovim delovima Srbije, na kojima će se postizati najbolji sportski rezultati. Osim toga, cilj je svakako bio da ovakvi najmoderniji sporski objekti, građeni po svim standardima UEFA najviše od koristi budu najmlađima, ne samo iz Zaječara, već i čitave Istočne Srbije, koji bi trebalo da se okrenu pravim istinskim vrednostima, sportu.

Građen po najsavremenijim Evropskim merilima, stadion "Kraljevica" ne zaostaje za fudbalskim hramovima ove vrste u Evropi i svetu. Predviđen da primi preko 8.000 posetilaca, izgrađen na površini od 11 hiljada kvadrata. Stadion ima najsavremenije led osvetljenje, ozvučenje, led ekrane, VAR sobu, kao i dvadesetak punktva a osvežavajućim napicima i posebne prostorije za medijsko praćenje mečeva.

Kapacitet stadiona iznosi 8.168 mesta, a ceo projekat koštao je 3,3 milijarde dinara.

Oblizak stadiona

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić je stigao na stadion. Tu ga je dočekao gradonačelnik Zaječara. Među gostima je i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Vučić je dao izjavu za Alo!

Pominjali ste da se Nacionalni stadiongradi, kao i stadioni u Nišu i Kragujevcu. Da li postoji šansa da mi sami ili možda u saradnji sa nekom drugom državom, recimo Mađarskom, organizujemo neko fudbalsko prvenstvo u budućnosti?

- Uputili smo dopis da se na Nacionalnom stadionu igra finale Lige Evrope. To će biti na našem najvećem stadionu koji će biti gotov do 1. decembra 2026. godine. Što se tiče takmičenja, potrebna nam je bolja infrastruktura. Rešavanje pitanja Zvezde i Partizana, stadiona u Novom Sadu, da bismo mogli da se takmičimo. Kada pogledate stadione u Nemačkoj, Engleskoj, Španiji, daleko smo od toga. Ovo je tek početak.

Predsednik je istako kako stadion čudesno izgleda, te su komentarisali kako novoizgrađeno treba probati.

- Mile da šutira Zoranu - našalio se predsednik.

- Kada ste i vi Slovenci počeli da igrate fudbal zadnje je došlo - našalio se predsednik.

Fudbalsko prvenstvo, predsednik je rekao kako su uputili dopis da kada se izgradi nacionalni stadion, da se igra finale Lige Evrope.

- To će biti biti do decembra 2026. godine, i to je velika stvar - kazao je Vučić, te poručio da ima još mnogo toga u pogledu infrastrukture da se izgradi.

Predsednik Evropske fudbalske unije Aleksander Čeferin- Kada pogledate stadione u Evropi i svetu, daleko smo mi od toga - kaže Vučić.

- U Leskovcu ako budemo imali sreće, kao navijač smem da kažem posle 24 godine pravde za sve ljude i ove klince, da se plasiramo na Evropsko prvesntvo - kazao je Vučić.

Na konto današnje utakmice koja se igra u 15 časova,kazao je da je skeptik, ali da veruje prognozama i da će biti 2:0.

Kako je najavljeno u planu je izgradnja parka Imperatora.

Prema rečima predsednika, urađeno je više puteva nego što je iko u istoriji Zaječara.

- Urađene su dve škole, moraćemo i srednjoškolski centar, ali to mnogo košta. U martu stiže nova magnet, a stiže i digitalni mamograf u novembru ili decembru što mislim da je važno, za sve žene i one koji žive u zaječaru. Za to je potrebno najmanje 40 miliona. Zaista smo dali sve od sebe - kazao je predsednik.

Dodaje i to da kako država daje sve od sebei sve što se radi je napravljeno u poslednjih nekoliko godina.

- Za nas su Zaječar, Sombor, Požarevac, Vranje prioriteti gde sa svim investitorima razgovaramo da prvo ovde dođu - kaže predsednik.

Na konstatacije da je potrebnija pijaca i uređenje kanalizacije, pre parka i renoviranja hotela, predsednik je istakao kako je saglasan sa tim, ali da ne treba podcenjivati planirano.

- Kada napravite ili obnovite hotel to vam donosi više novca. To podiže Zječar, i zato to nemojte da potcenjujete i gledate kroz sopstvene potrebe, već kao ono što je Zaječaru potrebno - kazao je Vučić.

Bilo je i reči o Majdanpeku, na šta je predsednik rekao da i tamo ide određen broj medicinskih mašina ovih dana.

- U Kladovo ide i magnet i mamograf, a u Zaječar osim magneta, digitalni mamograf i sanitetsko vozilo. Što se toga tiče to ćemo da uradimo. Važno je i turizam da podignemom, ali to je sve mnogo novca. Istočna Srbija je dragulj Srbije - kazao je Vučić.

- Dobio sam jutros podatke da nam veliki broj dece ima ravne tabane, a da se mali broj bavi sportom. Dogovorili smo sa Maljkovićem, da vratimo sport navelika vrata u naše gradove i sela, kako bi se deca odvojila od telefona i da menjamo to. Ne možemo sve, ali ako možemo nekoliko procenata da promenimo, to je veliko za celu Srbiju - pojasnio je predsednik.

Kako je najavio, predsednik je najavio da su pred Srbijom veliki planovi, da će životni standard da raste, te da nikada nije dovoljno zadovoljan sa onim što se radi.

- Ulaganja rastu brzinoim munje. Budžeti zemalja u orkuženju su dva puta manji nego što mi sada imamo na računu - kaže Vučić, te je poručio kako nikada zbog izbora nije pričao o povećanjima plata i penzija.

Na pitanje naše novinarke o tome kako komentariše navode drugih medija, predsednik kaže:

- Ako neko misli da sve treba da nam bude u Beogradu, e tu politiku država neće da vodi. Nije samo Beograd Srbija i nikada neće ni biti. To su i svi drugi gradovi koji moraju da imaju stadione kao što ima Beograd. Šta god da uradite to neće biti dovoljno dobro - kaže predsednik, te dodaje da ga ne čudi što na pojedinim medijima nije ni pomenut da je prisustovao jučerašnjem otvaranju stadiona u Loznici.

Predsednik je poručio Džajiću, kako se mora povećati iznos finansija za fudbalske svrhe. Potpom je poručio da treba da se obrate deci koja ih nestrpljivo čekaju.

- Vas dvojica ćete da govorite, ja ću da vam tapšem, ja sam hologram - kazao je predsednik kroz smeh.

Predsednik je prokomentarisao i pohvale kineskog ambasadora.

- Meni je Mile sada rekao, kad dođen na 20 dana pa vidim promenu... od one močvare ste napravili to sve. Vidite, niste u Londonu, ovo je Zaječar. Kada smo postavili kamen temeljac niko nije verovao. Radimo i gradimo što ranije nismo moglo. beograd čusedno izgleda ali tako mora da izgleda svaki deo Srbije - kaže Vučić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (72)

Loading
Dejan

19.11.2023 07:49

Ulaganje u sportsku infrastrukturu donosi vrhunske sportske rezultate, što je od velikog značaja za promociju Srbije u svetu.

Aleksandra

19.11.2023 07:49

Veliki dan za Srbiju. Izgradnja stadiona doprineće razvoju sporta u Srbiji

Rada

19.11.2023 07:59

Raduje se danas cela Timočka krajina jer i Zaječar dobija novi stadion.

Vera

19.11.2023 08:00

Zdrav život i sportski duh naše dece jača izgradnjom svakog novog stadiona. Još jedan dokaz da Srbija ide pravim putem.

Mali

19.11.2023 08:14

Још једна стадијон ће народ целе Србије данас имати прилику да види по први пут. Верујем да ће бити фантастичан као и предходна два.

Milan

19.11.2023 08:14

Mora da će i ovaj stadion biti fenomenalan.

Branka

19.11.2023 08:24

Timočka krajina je naseljena vrednim i ponosnim stanovništvom. Vučićeva poseta Zaječaru je velika podrška razvoju ovog grada u kojem je izgrađen savremen fudbalski teren.

Jeka

19.11.2023 08:28

Sjajne vesti danas i za Zajecar i za sve gradjane koje zive u okolini, nasa vlast je pokazala pravu borbu za dobrobit Srbije

Jeka

19.11.2023 08:30

Prava i istrajna borba nase vlasti za svaki deo nase zemlje, daje odlicne rezlutate

Katarina

19.11.2023 08:30

Za svaku pohvalu je to sto se ulaze u svaku opstinu u Srbiji je se na taj nacin moze maksimalno iskoristiti potencijal svake opstine.

Danka

19.11.2023 08:31

Тако је, ово јесу охрабрујуће вести! Овај крај наше земље то и заслужује!

Katarina

19.11.2023 08:31

Novi stadion je dokaz zrelosti drzave da na najbolji nacin unapredi kvalitet zivota ljudi.

Katarina

19.11.2023 08:33

Stadion Kraljevica u Zaječaru izgradjen je po svim svetskim standardima.

Jeka

19.11.2023 08:34

Vucic je toliko toga ucinio za nas sport i da sportistima omogucio terene za vezbanje, ali i odrzavanje utakmica!

Katarina

19.11.2023 08:34

Stadion u Zaječaru izgleds fantasticno. Jako je vazno da nasu decu okrenemo sportu i da ih malo sklonimo od racunara i telefona.

Katarina

19.11.2023 08:36

Stadion u Zaječaru izgleda maestralno. Veliki je to uspeh i čestitam meštanima.

Katarina

19.11.2023 08:37

Zaječar je mogao da sanja o ovom stadionu, iskreno. Mislim da je ovo ozbiljan uspeh i veliki pomak u sportu za Zaječar.

Katarina

19.11.2023 08:38

Vucic u poseti stadiona ne krije odusevljenje ovim projektom! Neumorno obilazi svoju Srbiju i sve projekte koji se realiziuju po datom obecanju.

Katarina

19.11.2023 08:39

Zaječarci imaju čime da se ponose,nove generacije mogu da se istaknu u sportu,zahvaljujući vladajućoj stranci SNS-a.

TD

19.11.2023 08:39

Danas predcednik obilazi Zaječar, još jedan grad u koga se dosta uložilo

Katarina

19.11.2023 08:40

Zaista novi stadion izgleda prelepo, gradjen po svetskim standardima.

TD

19.11.2023 08:41

Danas Aleksandar Vučić ide u Zaječar,obići će novoizgrađeni stadion "Kraljevica",mnogo se gradi u naše gradove

Katarina

19.11.2023 08:41

Zaječar je veoma srećan, jet njen stadion doprinosi da je veliki broj turista obiđu!

Jeka

19.11.2023 08:43

Veoma znacajne vesti za Zajecar, ponosni smo na sve nove objekte u Srbiji koje stalno grade!

Nikola

19.11.2023 08:44

Aktuelna vlast ulaže u sve krajeve Srbije, tako i u Timočku krajinu radi sto ravnomernijeg ekonomskog razvoja

Jeka

19.11.2023 08:47

Vucic pokazuje spremnost da ulaze u svaki deo nase zemlje razvnomerno!

Milica

19.11.2023 08:49

Vučićeva poseta velika je čast za ceo Timočki kraj

Kaća

19.11.2023 08:49

Na ovom stadionu stvara će se novi šampioni

Jeka

19.11.2023 08:50

Nasa zemlja se razvija u svakom pogledu isto, a to nam je donela odgovorna politika koju Vucic vodi.

zvezdana statimirovic

19.11.2023 08:53

Dobrodošlica predsedniku u Zaječar! Njegova podrška izgradnji stadiona "Kraljevica" jasno pokazuje njegovu pažnju prema unapređenju sportskih objekata!

Jeka

19.11.2023 08:53

Svakodnevno nas nasa sadasnja vlast obraduje sa divnim vestima u svakoj oblasti!

Jeka

19.11.2023 08:56

Vucic je odgovoran politicar koji se istrajno bori za interese i dobrobit cele Srbije!

Jeka

19.11.2023 08:58

Vicic brine i bori se za nase gradjane da imaju sve uslove za zivot, rad i sport u nasoj zemlji!

Ana

19.11.2023 08:58

Zaječar je dobio stadion, svaki vid razvoja u Srbiji znali svima nama.

Jeka

19.11.2023 09:00

Uz Vucica se Srbija ravnomerno razvija u svakoj oblasti, na sta smo veoma ponosni!

Ana

19.11.2023 09:00

Promovišemo zdrav život i sport kao dobar vid razvoja svesti mladih.

Bubi

19.11.2023 09:15

Stadion će doprineti razvoju sportskog duha i pružiti prostor za razvoj mladih talenata čime se unapređuje kvalitet života građana!

Pentos

19.11.2023 09:15

Nek je uzdravlje novi stadion i sve drugo što je izgrađeno. Ranije, u vreme DOS-a za vreme kampanje su se prebrojavale zatvorene fabrike. Sada nešto drugo.

Marko E

19.11.2023 09:22

Ovo nije kraj.U mnogim gradovima širom Srbije će se izgrađuvati sportski tereni.

Nina

19.11.2023 09:24

Vučić ulaganjem u sport ulaže u budućnost naše dece.

Branko N

19.11.2023 09:26

Do pre par godina niko nije mogao ni da zamisli da će reprezentacija Srbije odigrati svoju zvaničnu utakmicu u Leskovcu. Danas je to realnost.

Marta

19.11.2023 09:28

Da veliki dan, Zajecar je dobio stvarno prelep stadion.

Nešo N

19.11.2023 09:29

U Sport treba ulagati jer je bolje da nam se deca okupljaju na sportskim terenima nego na ulici.

SLOBA

19.11.2023 09:35

Veliki znacaj kao i doprinos za Zajecar! Predsednik se bori za svoju zemlju i svoj narod👋🇷🇸

Veljko M

19.11.2023 09:36

Rada: Posebno će se obradovati žitelji Leskovaca i okoline što im je se ukazala prilika da na svom stadionu gledaju zvaničnu utakmicu naše fudbalske reprezentacija.

Ana

19.11.2023 09:36

Danas je izuzetno veliki i srećan dan za Zaječar i čitavu Timočku Krajinu...

Nešo N

19.11.2023 09:38

Dejan: Bez dobre sportske infrastrukture nema dobrih sportskih rezultata i zbog toga je za pohvalu što se grade novi stadioni.

Maja

19.11.2023 09:39

Predsednik će dobiće jedan od najlepših delova naše zemlje

Mića

19.11.2023 09:40

Ovde je bitna politička volja da se ulaže u sport, što žuti nikada nisu imali

Branko N

19.11.2023 09:40

Vera: Srbija zaista dosta ulaže u razvoj sporta i to treba pozdraviti.

Ivana

19.11.2023 09:40

Izgradnja još jednog stadion u našoj zemlji doprineće razvoju našeg sporta.

Ana

19.11.2023 09:41

Ulaganjem u sport nam doprinosi odlićnim sportskim rezultatima.

Sara

19.11.2023 09:41

Nikada nismo ovoliko ulagali u sport kao danas

Ivan

19.11.2023 09:42

Sve ovo će doprineti maksimalno razvoju sporta u našoj zemlji i odvojiti mlade od ulice

Mare

19.11.2023 09:43

To je dokaz da zelimo nasu decu u Srbiji a ne da nam deca odlaze u strane zemlje.

Kekić

19.11.2023 09:43

Branka Zajačar će sa zadovoljstvom dočekati svog predsednika i da mu se zahvale što su dobili velelepni stadion.

Tara

19.11.2023 09:44

Ovako se gradi i radi u Srbiji, mladi mogu da računaju da imaju maksimalnu podršku države u startu

Djape

19.11.2023 09:44

Ulaganjem u sport direktno ulazemo u kvalitet zivota nase dece.

Mićaga

19.11.2023 09:45

Jeka: Zbog toga Vučić i dobija ogromnu podršku građana.

Makica

19.11.2023 09:46

Deca treba da se bavem sportom i za to je potrebno jos vise ovakvih stadiona.Bravo.

Petkoni983

19.11.2023 09:47

Jos jedno ispunjeno obecanje predsednika...

Miki

19.11.2023 09:48

Svaki veci grad u Srbiji treba da ima i stadion i bazene i sve sto je potrebno da nasa deca vode zdrav zivot.

Ana

19.11.2023 09:49

Više puta smo pokazali odlićne rezultate u sportu iako smo mala zemlja,kao što se i videlo da se svako ulaganje u sport i isplatilo...

Ivana

19.11.2023 09:49

Ovo je veliki dan gde predsednik dolazi, i za razliku od predhodnik predsednika Srboje Vučić zna svaki pedalj zemlje jer je obišao, bio i razgovarao sa narodom.

Vlada

19.11.2023 09:49

Srbija sve više ulaže u modernizaciju sportskih terena i njihovihovu novo izgradnju.

Vlada

19.11.2023 09:51

Ulaganja u nove stadione i hale , doneće sve veće sportske rezultate od naših najboljih klubova .

Ana

19.11.2023 09:58

Ovo nije samo veliki dan za Timoćku Krajnu i Zaječar,već za sve nas...

Ana

19.11.2023 09:58

Ovo nije samo veliki dan za Timoćku Krajnu i Zaječar,već za sve nas...

boki

19.11.2023 11:22

Za koga se grade stadioni po Srbiji kada nam srpski fudbal u rasulu dali ima vaznijih investija i odakle stize novac kada vlast deli novac neradnicima