Zoran Lutovac
Tanjug/Tara Radovanović
Zoran Lutovac

Tanjug/Tara Radovanović

Zoran Lutovac, Foto: Tanjug/Tara Radovanović

On za beogradske medije ističe da je razočaran zbog postupka prvog čoveka demokrata i da će ga tužiti za nanošenje duševne boli.

- Bio sam u policiji i dao sam izjavu u svojstvu građanina po prijavi Zorana Lutovca. U policiji su bili veoma korektni prema meni, poručivši da bi porodične svađe trebalo rešavati između sebe - rekao je Babarogić.

Kako navodi, posebno ga pogađa što kao svršeni student Medicinskog fakulteta, u situaciji kad treba da traži posao, pretragom njegovog imena potencijalni poslodavac može da vidi da je protiv njega podneta krivična prijava.

Zoran Lutovac

Tanjug/Tara Radovanović

Zoran Lutovac, Foto: Tanjug/Tara Radovanović

- Zbog toga ću podneti tužbu protiv Lutovca. Tokom studija uspevao sam da se organizujem tako da aktivno doprinesem u svakoj od predizbornih kampanja i da radim da zaradim za džeprac. Kao da već nije dovoljno što je danas u Srbiji potrebna članska Srpske napredne stranke za zaposlenje, odlučio sam da ne idem linijom manjeg otpora i da nastavim sa svojim aktivizom protiv ovakve nakaradne vlasti kroz Demokratsku stranku. Odlučio sam da tražim posao u Srbiji i da život planiram planiram ovde - navodi Babarogić.

On objašnjava da je potpis za održavanje sednice Glavnog odobra DS za 17. maj dao u večernjim časova, odbacujući navode da je na bilo koji način učestvovao u falsifikovanju potpisa.

Zoran Lutovac

Alo!/Rajko Ristić

Zoran Lutovac, Foto: Alo!/Rajko Ristić

- Doživeo sam to da me majka zove uplakana jer je u novinama saznala da je protiv mene predsednik stranke, a kojoj sam dao devet godina svog života, podneo krivičnu prijavu optuživši me da sam falsifikator. Sreća je da moji roditelji znaju da su me vaspitali da budem pošten, tako da nisam morao da trošim reči objašnjavajući da nisam to učinio. Naročito uzimajući u obzir da sam ceo dan bio van Beograda i da sam u stranačke prostorije došao u 22:30 časova kako bih dao svoj potpis za sazivanje sednice Glavnog odbora - objašnjava Babarogić.

Babarogić kaže da je Demokratska omladina kojoj pripada u prošlosti imala brojna mimoilaženja sa predsednikom Zoranom Lutovcem, ali da nije očekivao da će se lider DS odlučiti za podnošenje krivične prijave.

Zoran Lutovac

Printscreen

Zoran Lutovac, Foto: Printscreen

- Šokiran sam dokle su spremni da idu zarad svojih interesa, zanemarujući činjenicu da ovakvi postupci nekome mogu doprineti da neko bude etiketiran kao falsifikator ili kriminalac. To nisu vrednosti na kojima je počivala ona Demokratska stranka u koju sam se učlanio i moje demokratsko pravo, garantovano Statutom je predviđalo da se čininjenja i nečinjenja rukovodstva preospitaju upravo na Glavnom odboru za koji sam dao potpis podrške. To nije ona stranka zbog koje sam ni kriv ni dužan trpeo fizička nasrtanja aktivista SNS - podvlači Babarogić.