Milorad Miričić, Vojislav Šešelj
Alo/M.Jošida
 Vojislav Šešelj, Foto: Alo/M.Jošida

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je danas izbornu listu "Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka".

Prvi na listi je vođa radikala Vojislav Šešelj, sledi Milorad Mirčić, na trećem mestu je Ljiljana Mihajlović, a na četvrtom sin Vojislava Šešelja Aleksandar Šešelj koji je i do sada bio poslanik.

Na petom mestu je Vjerica Radeta koja je bila poslanica radikala u više mandata, a na šestom Miljan Damjanović, na osmom Nemanja Šarović, dok je 11. na listi Petar Jojić koga, uz Vjericu Radetu traži Haški tribunal.

Na listi je i penzionisani general Božidar Delić koji je na 12. mestu.

Aleksandar Šešelj kaže da su potpisi prikupljeni u relativno kratkom roku i da radikali nisu bili "privilegovana stranka u smislu termina javnih beležnika".

Prema njegovim rečima, SRS očekuje da na predstojećim izborima ostvari bolji rezultat nego na prethodnim.

- SRS, kao jedina parlamentarna opoziciona stranka, čvrsto se zalaže za prekid evrointegracija i orijentaciju prema Ruskoj Federaciji, i tu politiku će i dalje čvrsto zastupati u novom sazivu srpskog parlamenta - kazao je Aleksandar Šešelj.

On je rekao da se na izbornoj listi nalaze stranački funkcioneri, potpredsednici stranke, predsednici opštinskih i okružnih odbora.

- Mi kao stranka koja postoji već 30 godina smatrali smo da se na izborima kandiduju stranački programi, politike. Mi smo kandidovali naše funkcionere. Za ovih 30 godina mi nismo znali da su parlamentarni izbori takmičenje ko ima bolje pevače, ko bolje igra košarku i tako dalje. Mi smo na naše kandidate ponosni i nemamo potrebu da ih krijemo iza bilo koga drugog - kazao je Šešelj.

Radikali će na predstojećim lokalnim i parlamentarnim izborima nastupati pod sloganom "Dosledno".

 

Komentari (2)

Slobodan gradjanin

09.03.2020 22:38

Zasto se osudjenik ratnim zločincima dozvoljava učešće u političkom životu zemlj

LidijaS

10.03.2020 16:17

@Slobodan gradjanin - Dokle ćete SRBE nazivati ratnim zločincima?