Vladimir Đukanović
Twitter
Vladimir Đukanović

Twitter

Vladimir Đukanović, Foto: Twitter

Poslanik SNS Vladimir Đukanović reagovao je na zahtev Biroa za društvena istraživanja (BIRODI) i Udruženog građanskog pokreta (UGP) da Regulatorno telo za elektronske medije preispita i zabrani emitovanje svih spotova u kojima se Aleksandar Vučić pojavlje "bez jasno navedene funkcije, jer su takvi spotovi u suprotnosti sa zakonom".

- Šta vam je poenta gospodo? Da sklonite Vučića iz kampanje? Da li je moguće da vam toliko smeta? Odvratne su mi licemerne priče kada se pozivate na gluposti tipa - on je predsednik, ovo su parlamentarni izbori. Pa šta? On je i predsednik SNS i svakako da će učestvovati u kampanji - napisao je on na svom Tviteru i dodao da je priča o zabrani "funkcionerske kampanje" licemerna i lažna.

- Ona služi samo da se eliminiše iz kampanje onaj ko vam smeta, a to je u ovom slučaju Vučić, tim pre jer ranije nikada niste reagovali kada je Tadić mazio telad po štalama ili bio direktan učesnik lokalnih kampanja - dodao je Đukanović.

Predizborni spot SNS u kome se pojavljuje šestogodišnja devojčica, našao se na udaru opozicije predvođene Draganom Đilasom.

Kako se navodi u saopštenju BIRODI i UGP, Zakon o oglašavanju zabranjuje obmanjujuće i prikriveno oglašavanje, a nalaže princip društvene odgovornosti u oglašavanju.