Vojislav Šešelj
Tanjug/Tanja Valić
POKS

Alo! Nenad Vujanović

POKS, Foto: Alo! Nenad Vujanović

Buknuo rat između radikala i monarhista!

- Došlo je do potpunog gašenja demokratije u Srbiji. Aleksandar Vučić ponavljanjem parlamentarnih izbora na više od 200 biračkih mesta namerava da u Narodnu skupštinu uvede još jednog miljenika - listu „Pokret obnove kraljevine Srbije“, što je i obećao u obraćanju javnosti u izbornoj noći - navedeno je iz SRS-a.

Preporučujemo još:

U koaliciji „Za kraljevinu Srbiju“, koju predvodi POKS, reagovali su ekspresno ističući da je reakcija SRS-a ovakva jer je veliki broj radikala prešao u redove monarhista.

- Da je istina to što navode, koalicija „Za kraljevinu Srbiju“ ne bi bila, dokazano, najmanje prisutna u medijima tokom cele kampanje, za razliku od gospodina Šešelja, koji je prednjačio u gostovanjima na režimskim medijima - naveli su iz POKS-a uz podsećanje da je RIK odbacio sva 84 prigovora koalicije „Za kraljevinu Srbiju“.

- Umesto što napada POКS, bolje bi bilo da Šešelj podnese ostavku na mesto predsednika SRS-a zbog ko zna kog već izbornog neuspeha i pruži toj stranci mogućnost da preživi. Nama je razumljiv bes lidera radikala jer su mnogi njegovi razočarani simpatizeri glasali za našu koaliciju sećajući se vremena sa početka delovanja te stranke, kada se čvrsto zalagala za monarhiju - zaključili su u POKS-u.

Bojan Klačar, izvršni direktor CeSID-a, naveo je juče da bi glasanje 1. jula moglo da utiče na konačni rezultat izbora, kao i da najveće šanse da pređe cenzus posle ponovljenih izbora ima lista predvođena POKS-om.

- Sa ovolikim brojem upisanih birača može se promeniti izborni rezultat, pre svega u slučaju POKS-a. Ne kažem da će se to sigurno desiti, ali teorijska mogućnost postoji - naveo je Klačar, dodajući da ostale liste, koje su slabije plasirane od POKS-a, imaju manje šanse da pređu izborni cenzus. J. Đ.

 

POKS-u treba oko 10.000 glasova

Klačar je objasnio da POKS-u nedostaje oko 10.000 glasova kako bi prešao cenzus. - Plus glasovi koje su već osvojili na tim biračkim mestima, a kojih ne znamo koliko je bilo - naveo je Klačar.

 

 

 

 

 

 

PROČITAJTE JOŠ: