Aleksandar Vučić
Tanjug
Aleksandar Vučić

Tanjug

Aleksandar Vučić , Foto: Tanjug

Predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić rekao je večeras da je SNS na osnovu obrađenih 221 od 234 biračkih mesta na kojima je ponovljeno glasanje za paralmentarne izbore u Srbiji odnela ubedljivu pobedu sa 60,2 odsto osvojenih glasova.

On je na konferenciji za novinare saopštio da je SPS osvojila 11 odsto, a da je SPAS dobio nešto manje, a POKS nešto više glasova u odnosu na izbore odrzane 21. juna.

Lista Muamera Zukorlića dobila je 4,7 odsto glasova, a Glišić je objasnio da je bilo i više biračkih mesta u Sandžaku na kojima su se ponavljali izbori.

Preporučujemo i:

On smatra da će taj procenat biti niži kada se obradi i preostalih 13 biračkih mesta.

Naprednjaci su, kako je naveo, najviše glasova osvojili u Merošini 92,86 odsto, Prokuplju 93,98 odsto i Bojniku 93,83 procenata.

Na pitanje da li će POKS biti četvrta stranka koja će ući u parlament, Glišić je kazao da je ta koalicija po njihovim podacima ispod tri odsto, ali je podsetio da ima još 13 biračkih mesta sa kojih se očekuju rezultati.

"Zahvaljujem građanima što su potvrdili poverenje u nas, Srbija jasno bira svoj put razvoja da se gradi i radi. To se večeras ponovo pokazalo kroz raspolozenje glasača. Jasno nam je da je mozda i veći broj birackih mesta neopravdano obaran, ali evo ponovo smo ižasli i ubedljivo pobedili", istakao je Glišić.

Darko Glišić

Alo/Dejan Briza

Darko Glišić, Foto: Alo/Dejan Briza

On je rekao da posle ponovljenog glasanja SNS biti na 61 odsto podrške, a trenutno je ukupna izlaznost na granici od 50 odsto i biće poznata nakon sto se obrade sva biračka mesta.

Kaže i da su naprednjaci odneli pobedu i na biračkom mestu u opstini Vračar.

Pet od 13 neobrađenih biračkih mesta nalazi se u Šapcu gde se prema Glišićevim rečima još broje glasovi.

On je rekao i da će se videti kada će biti ponovljeni lokalni izbori u tom gradu navodeći da lokalna vlast u Šapcu odbija da prizna realnost i da ne mogu da se odvoje od fotelja.

"Ali polako, Šapčani su se opredelili za promene, mi ćemo ispoštovati ono što je doneo Upravni sud, izaćićemo na izbore i pobedićemo", poručio je Glišić.

Pročitajte još: