Miša Vacić
Alo!/Rajko Ristić
Miša Vacić

Alo!/Rajko Ristić

Miša Vacić, Foto: Alo!/Rajko Ristić

Povodom neistinitih navoda od 25. maja 2020. godine koje su preneli mediji u Srbiji pod krajnje sugestivnim naslovom "Nova Vučićeva podvala – da se Srpska desnica uvede u vlast", plasirana od strane ekstremističke organizacije na čijem se čelu nalaze osobe koje su u srpskom narodu poznate po nasilnim demontracijama i upadu u RTS, ali i po antisrpskoj i antinarodnoj propagandi, čiji predvodnici su promoteri lažne nezavisnosti Kosova i stipendisti NVO. Srpska Desnica zahteva, u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima, da svi mediji, bez izuzetaka, koji su preneli ove lažne informacije, bez odlaganja i u celosti objave ovaj demanti.

Naime, u spornoj objavi navedeno je sledeće:

– … da se Vaciću da lokalna vlast u 48 gradova i opština širom Srbije i da je za to SNS "upregla svoju mašineriju" kako bi Vaciću isporučila skoro 60.000 potpisa za kandidovanje izbornih lista, a potom i glasova.

Srpska Desnica je u proteklom periodu, javno i transparentno putem društvenih mreža pozivala narod Srbije da svojim potpisom obezbede podršku za učešće na lokalnim izborima. Za svaki grad je pojedinačno objavljeno vreme i lokacija gde je mogla da se da podrška Srpskoj Desnici, svaki termin je najavljivan zašta postoje objave na društvenim mrežama, te smatramo da ovakvi navodi i neistine, ne samo da vređaju više od 2000 kandidata Srpske Desnice, sve članove, već sve građane koje su svojim potpismo dali podršku našoj borbi za Srpsku stvar.

Miša Vacić

Alo/Rajko Ristić

Miša Vacić, Foto: Alo/Rajko Ristić

Ističemo da je Srpska Desnica opoziciona organizacija, koja je samostalno već učestvovala na izborima u Medveđi prošle godine, i gde potom nismo deo vlasti postali, već ljuta opozicija, kada se takođe lažno spekulisalo oko uspeha (6,52%) koji je postignut, međutim glas običnog naroda je bio jači od svih nevladinih organizacija i pro-NATO partija koje su derivati izdajničkog žutog režima. Ti isti, sada pokušavaju da svoj neuspeh prikriju plasiranjem dezinformacija i falsifikovanjem fotografija na kojima se navodno nalazi spisak odbora u kojima Srpska Desnica učestvuje na izborima.

Ovakve jeftine podvale nismo očekivali od onih koji se javnosti predstavljaju kao magovi marketinga, no očigledno da je nestalo ideja, a verovatno su i resursi potršeni te pribegavaju deplasiranim metodama. Uvažena gospodo, Srpska Desnica svoju evidenciju vodi u skladu da kompjuterskom revolucijom (da, sve nam je digitalizovano i imamo spiskove u kojima vodimo evidenciju), tako da vas najlepše molimo da svoje biračko telo pokažete na predstojećim izborima, time što ćete u istim učestvovati. Razume se ako skupite potpise.

Mi svoje predizborne aktivosti nastavljamo. I pozivamo medije i sve građane da slobodno dođu, i svojim prisustvom potvrde regularnost sakupljanja potpisa. Do sad su uvek bila otvorena vrata naših odbora za sve medije, nema potrebe za neprimerenim lažima. Dođite i sami pitaj te potpisnike da li su SNS, 1 od 5 miliona koje NATO plaća ili treća strana, tj.Srpska Desnica. Ni režim, ni NATO proZapadna opozicija.
Dobrodošli!

Potpise u narednim danima skupljamo:

Lozinca – 27.maj, od 09 do 17 č, u prostorijama odbora ul. Karađorđeva 15

Velika Plana – 27.maj, od 11 do 19 č, u prostorijama Gradske kuće (stari SUP)

Novi Beograd – 27.maj, od 11 do 19 č, blok 45, ul. Jurija Gararina 219

Novi Beograd – 28.maj, od 09 do 17 č, blok 28A, ul.Bulevar Milutina Milankovića broj 120B, lokal 19/47

Kruševac – 26.maj, od 10 do 19 č, Gazimestanski trg 12

Kruševac – 27.maj, od 10 do 19 č, MZ „Nada Marković“ pored OŠ „Dositej Obradović“ u Lazarici ul. Antona Podrušića

Niš – Opština Medijana, 27. i 28. maj od 12do 20 č u Mesnoj Kancelariji „Božidara Adžije“,ul.Bulevar Nemanjića broj 26.

Novi Sad – 26. maj, od 14 do 19 č, ul. Vojvođanskih brigada 17, peti sprat

Pančevo – 28. i 29 maj, od 10 do 19 č, ul. Vojvode Radomira Putnika 16