Balint Pastor
Youtube/Printscreen
Balint Pastor

Youtube/Printscreen

Balint Pastor, Foto: Youtube/Printscreen

Balint Pastor kandidat je Saveza vojvođanskih Mađara za funkciju gradonačelnika Subotice.

On je na današnjoj konferenciji za novinare rekao kako želi da iskustvo, energiju i poznanstva koja je stekao tokom trinaestogodišnjeg mandata u Skupštini Srbije stavi na raspolaganje Subotičanima, tokom kojeg je, kako je istakao, samo za izgradnju pozorišta i obilaznice obezbeđeno trideset i sedam miliona evra iz republičkog budžeta.

Takođe je demantovao spekulacije da je kadrovsko rešenje za mesto gradonačelnika unapred dogovoreno sa dosadašnjim koalicionim partnerima – Srpskom naprednom strankom.

Kako je istakao, niti su to tražili, niti bi prihvatili da Subotica bude "ratni plen".

- Savez vojvođanskih Mađara će dati gradonačelnika isključivo ukoliko glasovima Subotičana mi na ovim izborima budemo pobedili – rekao je Pastor. 

Balint Pastor

Youtube/Printscreen

Balint Pastor, Foto: Youtube/Printscreen

On je podvukao da je "biračko pravo svetinja i nema trgovine sa biračkim pravom i izbornim rezultatima".

Po njegovom mišljenju, funkciju gradonačelnika Subotice će u narednom periodu obavljati ili on, ili aktuelni prvi čovek grada Bogdan Laban iz SNS.

- Da tu ne bude nekih nesporazuma. Ovde se ne radi o bilo kakvom ličnom konfliktu. Ja Bogdanu Labanu želim sve najbolje, a nama želim poštenu borbu. Jednostavno se radi o tome da postoje razlike u određenim nijansama. Ja sam drugačija vrsta ličnosti, drugačiji sam temperament. I ukoliko mi budemo imali najveće poverenje, onda želim da preuzmem odgovornost, ali ne postoji konflikt lične prirode, niti će postojati – rekao je Pastor.

Takođe je demantovao spekulacije da su čelne pozicije SVM-a u opštinama Senta, Bačka Topola i Kanjiža ponuđene za mesto gradonačelnika Subotice.

- Mi želimo da pobedimo i u Senti i u Bačkoj Topoli i u Kanjiži. Ja se nadam da će nam to poći za rukom. Kao što želimo da pobedimo i u Subotici. Trgovine takve vrste nema, niti može da bude niti bi bilo ko od nas na to pristao – rekao je on.

Govoreći o izbornom programu, Pastor je istakao da je on „lokalpatriotski“, da se zalažu za "normalnu Suboticu", i da su protiv "beogradizacije i novosadizacije", aludirajući na to da su sada na određenim odgovornim pozicijama u Subotici ljudi iz tih gradova.

- Zalažemo se za stanje u kojem će na ključnim mestima u Subotici biti Subotičani, a ne neki drugi, bez obzira na nacionalnu, versku, političku ili bilo koju drugu pripadnost. Mi želimo da Suboticom upravljaju Subotičani. I svim javnim preduzećima i svim ključnim mestima u Gradskoj upravi i svim institucijama – rekao je on.