Branislav Tiodorović
Tanjug
Branislav Tiodorović

Tanjug

Branislav Tiodorović, Foto: Tanjug

Ranije je Tiodorović naveo 4. decembar kao datum, a sada je to dan ranije - 3. decembar.

- Ako zaista budemo svi zajedno sprovodili mere, i ozbiljno se ponašali prema sebi i drugima, stvorićemo situaciju do 3. ili 4. decembra, da se može zaravniti kriva. Uvek je potrebno deset do 12 dana da bi se videli rezultati mera na delu. Računam na sve nas, u decembru ćemo moći da napravimo mali pad, uz moguće pikove niskog intenziteta, moguće je da dočekamo Novu godinu uz mirniju situaciju - rekao je on u Jutarnjem programu Prve.

Iza nas je dan s rekordnim brojkama kao i teška noć, Srbija ulazi u crnu zonu, a Tiodorović kaže da je Krizni štab još u septembru upozoravao na to.

- Još u oktobru smo apelovali na strože mere, zatvaranje splavova, ograničenje rada kafića i restorana, gledali smo strašne snimke... Moramo da imamo prioritete, ekonomija znači i proizvodnja, ali prioritet je zdravlje iznad svega, samo zdravi ljudi mogu da rade. Podaci su tačni, to je posledica onoga što se dešavalo u celoj Evropi. Sada smo mi u fokusu, jer je stiglo kod nas sa zakašnjenjem u odnosu na recimo zapadnu Evropu, gde se to već dogodilo pre dve nedelje. Posledice svega što se nije shvatilo ozbiljno gledamo sada - rekao je on.

Pročitajte još: