iva Ilinčić
Printscreen/ Instagram
iva Ilinčić

Printscreen/ Instagram

iva Ilinčić, Foto: Printscreen/ Instagram

– On je stao iza ćerke do kraja. Pošto se bavi građanskim pravom, angažovao je kolege krivičare da obezbedi pravnu podršku. On će zajedno sa njima biti pravni punomoćnik svoje ćerke. Podržava Ivu u tome da istina izađe na videlo, a pravda bude zadovoljena – kaže izvor.

Ilinčićeva je ispričala da je seksualno zlostavljana sa 17 godina, a da je Mika nije pustio na miru do 18. godine, a onda opet nastavio.

– Nisam silovana, srećom, nemam takvo iskustvo, ali jesam kontinuirano seksualno uznemiravana. Šest godina sam ćutala, negirala, nikom nisam govorila, bukvalno nikom. Bilo mi je jasno da je loše. Kada se dogodilo prvi put, rekla sam sebi: „Mika mi je kao otac, nemoguće da se ovo dešava i ne dešava se. A ako se dešava, onda on mene čeliči, hoće da me spremi za surovi svet reditelja, producenata”. Pravdala sam to, odbijala da prihvatim. Ignorisala sam. A onda sam priznala sebi, što je bio ogroman korak – ispričala je ona.

U ŠKOLI SE PRIČALO O ZLOSTAVLJANJU

O zlostavljanju u školi nije se pričalo, čak ni između drugarica.

– Trajale su pripreme za prijemni. Izlazila sam iz Mikine kancelarije… Pogled mi se susreo sa devojkom koja je ulazila u kancelariju. Znale smo obe, i ona šta sam ja prošla i ja šta nju čeka tamo, ali nismo pričale. Ona ni danas nije spremna. Sada, sa 24, mislim da sam bila deo neke sekte, tada nisam to razumela. Mislila sam da je to ne druga porodica, već naša proširena porodica – navodi Iva. Šest godina je ćutala.

– Bukvalno nikome nisam rekla. Ni mami, ni tati, ni sestri, ni tadašnjem dečku, sadašnjem… Nikome. Ne znam kako to da objasnim. Stidela sam se, preuzela sam njegovu sramotu, osećala sam se kao saučesnik. Bila sam mala, nisam shvatala da nisam saučesnik, već žrtva jednog izrazito inteligentnog čoveka koji je stalno govorio da me zna u dušu. I stvarno me je znao. On je imao isti sistem sa svakom žrtvom, znao je kako da se približi i koliko god ti kod kuće smišljaš šta ćeš mu reći, sledeći put kada te napadne, plašiš se i vraćaš se, jer ne želiš da izađeš iz svoje grupe… Dokle to ide? Ne želiš da on misli loše o tebi. Ne želiš da on misli da nisi spremna da uradiš sve za njega. Konstantno postavlja stvari da ti je dao ceo svet na dlanu, ponavlja „ja sam vama potreban, ne vi meni”, a mi kao mantru to slušamo 10 godina – priča Iva Ilinčić, koja i dalje nije obradila traumu.

SMEŠTEN U KARANTINU

Istraga protiv Aleksića biće proširena jer se, kako se saznaje, policiji javljaju nove devojke.

– Tokom prethodnih dana policiji se javilo još devojaka, koje su prijavile da ih je Aleksić seksualno zlostavljao – navode izvori.

Aleksić će u narednih 14 dana deliti ćeliju sa još trojicom ljudi, u delu zatvora koji služi kao karantin. U toku naredne dve nedelje će se proveravati da li je reditelj zaražen koronavirusom, da li ima temperaturu ili bilo kakve druge simptome, a ukoliko ih bude, odmah će mu biti pružena adekvatna zdravstvena nega. U slučaju da Aleksić ne bude imao bilo kakve zdravstvene tegobe u periodu karantina, biće premešten u regularan zatvorski blok, gde će deliti ćeliju sa ostalim zatvorenicima. On najverovatnije neće biti sam u ćeliji, a posle prelaska u jedan od pomenutih blokova, radiće sve po pravilima, koja, između ostalog, predviđaju i šetnje u krugu zatvora. Aleksićev angažovani branilac, advokat Nemanja Jolović juče je, zbog konflikta interesa, otkazao punomoćje.

– U dobrim je odnosima sa ocem jedne od oštećenih i smatra da ne bi mogao da pružim pun kapacitet – rekao je izvor.

Kako se saznaje, mnogi advokati su zgroženi i ne žele da brane Miku.

Pročitajte još:

Komentari (2)

sladjana

20.01.2021 06:42

Bravo devojke, samo napred i hrabro, imate veeeliku podrsku....

Muki

20.01.2021 11:57

Kakakv je to Tata kome ćerka nije smela da se usudi da kaže da je neko zlostavlja i siluje? Verovatno neki nerazumem ,ljuti Tata koji bije za sve i svašta sa zmiskim kaišom, takvih ima mnogo u Srbiji.