Medlin Meken, mala Medlin
Shutterstock
Medlin Meken, mala Medlin

Shutterstock

Medlin Meken, mala Medlin, Foto: Shutterstock

Mediji su ranije izveštavali da istražitelji tragaju za skitnicom, koji je Nemac, i koji je u vreme devojčicinog nestanka navodno živeo u okolini mesta Praja da Luš, gde je Medlin oteta iz apartmana, u kome je porodica Meken bila smeštena.

Emisija "Sexta As 9", koja treba da bude prikazana u petak uveče, otkriva da istražitelji veruju da je Brikner imao pomoćnika prilikom otmice.

- Nemački istražitelji potvrdili su sumnje da je Kristijan Brikner imao saučesnika - kaže voditelj Sandra Fulgeiraš u najavi emisije.

Pomenuti skitnica živeo je u kamperu pored zabačenog jezera Bahažim de Bravura, 14 kilometara od letovališta Praja da Luš, u oblasti koja je pretraživana nakon Medlininog nestanka. Lokalni mediji, međutim, javljaju da je policija tamo provela samo dva sata i da jezero nije pretraženo. U poruci na portugalskom jeziku nađenoj u Praja da Luš koja je policiji predata tek godinu dana nakon detetovog nestanka, pisalo je da je Medlinino telo bačeno u jezero Baražim da Bravura.

Pročitajte još:

U drugoj najavi emisije Briknerov advokat Fridrih Filher brani klijenta, za koga kaže da je žrtveni jarac istražitelja. Optužuje nemačko tužilaštvo zbog davanja smelih saopštenja o Briknerovoj krivici i navodnom ubistvu Medlin koja su zasnovana isključivo na "prividnim dokazima".

Filher optužuje glavnog svedoka tužilaštva Helgea Brušinga da je osuđivani kriminalac i da mu se ne može verovati, na šta tužilac Hans Kristijan Volters uzvraća i kaže voditeljki da ima uverljive dokaze da je Medlin Meken mrtva.

U insertu se takođe vidi kako Fulgeiraš pruža fotografije Briknerove bivše devojke Nikol Felinger svedoku, koji je živeo u Algarveu u vreme Medlininog nestanka, prenosi "Dejli mejl".

Kristijan Brikner, koji se trenutno nalazi u zatvoru pod optužbom za narkodelikte, stanovao je u trošnoj kolibi 15 minuta kolima od apartmana iz koga je Meken nestala u maju 2007.

Dokazi iz mobilnog telefona potvrđuju da je Brikner te noći bio u mestu. Brikner se dovodi u vezu sa nizom provala u mestu Praja da Luš i osuđen je za silovanje starije američke turistkinje , ali presuda još treba da bude potvrđena. Brikner je osuđen za niz seksualnih zločina, uključujući i napastvovanje dece.

Pročitajte još: