Zvonko Veselinović
Boško Karanović
Zvonko Veselinović

Boško Karanović

Zvonko Veselinović, Foto: Boško Karanović

 

Zvonko Veselinović, Goran Makragić i Ivan Stamenović i oslobođeni su optužbe da su kao odgovorna lica prekoračili ovlašćenja i pribavili protivpravnu imovinsku korist preduzeću "Mak 037 Trade" D.O.O. u Kruševcu.

Sud je, naime, presudio da pomenuta trojica nisu u stanju uračunljivosti, sa umišljajem po prethodnom dogovoru, u periodu od maja 2011. godine do 1. juna 2012. godine, na području Pirota kao odgovorna lica prekoračenjem granica ovlašćenja pribavili protivpravnu imovinsku korist "Mak 037 Trade" D.O.O. u Kruševcu u ukupnom iznosu od 26.471.739,40 dinara.

Zvonko Veselinović

Oliver Bunić

 

U pomenutom periodu Goran Makragić je bio vlasnik i direktor privrednog subjekta "Mak 037 Trade" D.O.O. u Kruševcu, a od 2. juna 2011. faktički odgovorno lice koje je vršilo poslovanje upravljanja.

 

Ivan Stamenović je bio ovlašćeni predstavnik "Mak 037 Trade" D.O.O. i po zaključenim ugovorima o delu na mesečnom nivou u navedenom periodu bio je zadužen da organizuje i nadgleda radove na deonici Pirot-Sukovo, Lot 1, izgradnja autoputa, da na kraju meseca usklađuje prevoznice sa "Ogrankom Alpine Bau GmBh - Beograd" i učestvuje u izradi privremene situacije po isteku meseca za prethodni mesec.

U skladu sa postignutim dogovorom, Zvonko Veselinović je bio faktički odgovorno lice, sa vršenjem poslova nadzora i organizacijom posla.