Veljko Belivuk
Tanjug/Rade Prelić
Veljko Belivuk

Tanjug/Rade Prelić 3.8.2017.

Veljko Belivuk, Foto: Tanjug/Rade Prelić 3.8.2017.

Uhapšeni su Radovan Stanišić, Mile Jovanović i izvesni Kostić. Za sada se zvanično ne zna koji kriminalni klan stoji iza pokušaja ubistva Belivuka.

Kako saznajemo, zanimljivo je kako se Belivuk uopšte pojavio u Crnoj Gori, s obzirom na to da se nalazi na spisku bezbednosno interesantnih osoba kojima nije dozvoljen ulazak u tu državu. U ovom trenutku nije poznato da li je u pitanju propust ili je deo crnogorske službe namerno pustio Belivuka.

hapšenje Ukrajina

Policija Ukrajine

hapšenje Ukrajina, Foto: Policija Ukrajine

- Kada se radi o bezbednosno interesantnim osobama ne mora da znači da se protiv njih vodi neki postupak, ali ukoliko postoji sumnja da imaju kontakte sa nekim od klanova čiji rat uveliko traje, onda se to radi da bi se sprečila dalja krvoprolića. Po ulasku u Crnu Goru Belivuk je bio na merama i znalo se da je gost Radoja Zvicera, jednog od vođa kavačkog klana. Čak je i u prošli ponedeljak bio na informativnom razgovoru. Takođe je interesantno to što je bio u Kotoru, pošto se zna da je tu trenutno najjača koncentracija „kavčana“. Sve vreme dok je Belivuk boravio u Crnoj Gori bio je na oku agenata tajne službe, ali i pripadnika Specijalnog policijskog odeljenja, koji su pratili njegovo kretanje i komunikaciju. Tako se došlo i do podatka da se planira njegovo ubistvo. Ono što još nije najjasnije jeste da li su „kavčani“ potegli veze kako bi Belivuku obezbedili sigurnost, ili su samo službe radile svoj posao - priča naš dobro obavešten izvor.

Uhapšen još jedan osumnjičeni zbog ubistva Šarca!

Crnogorska policija uhapsila je tokom akcije u petak u Budvi uhapsila još jednog srpskog državljanina, Strahinju Savića. On je, kao Ilić, iz Kraljeva. Za njim je raspisana poternica zbog ubistva Aleksandra Šarca.

Belivuk je, navodno, tokom razgovora u policiji rekao da mu je iz nekog razloga ugrožena bezbednost. Gotovo u isto vreme uhapšen je Lazar Ilić (23) iz Kraljeva, koji je osumnjičen da je 17. oktobra prošle godine u podzemnoj garaži Tržnog centra „Ušće“ u Novom Beogradu smrtno ranio Aleksandra Šarca. On je priveden jer je navodno spremao novu likvidaciju. Pripadnici crnogorske službe bezbednosti i policije locirali su i uhapsili Ilića, zahvaljujući merama koje su u tom trenutku sprovodili nad Belivukom i Markom Miljkovićem Maretom, koji je s njim otišao u Crnu Goru, ali i Zvicerom, kod koga su boravili.

- Da li njihovi kontakti sa njim imaju veze sa planiranom likvidacijom viđenijeg lika iz Budve ili je u pitanju čista slučajnost to tek treba da se utvrdi - rekao je naš izvor.

Prema njegovim rečima u podzemlju širom regiona se već danima govori o pripremanju nastavka obračuna mafijaških klanova, čiji su se istaknuti članovi u kratkom periodu okupili na malom prostoru oko Kotora.

Pročitajte još:

Komentari (1)

Danilo

24.01.2021 19:25

Veljo vrcisw da me vodis na utakmice. Cuvamo te.