Zoran Marjanović
Alo/ Masanori Jošida
Zoran Marjanović

Alo/ Masanori Jošida

Zoran Marjanović, Foto: Alo/ Masanori Jošida

 

Nakon pripremnog ročišta koje je održano juče, suđenje je zakazano za 5. novembar.

U Višem sudu u Beogradu juče je održano pripremno ročište pred početak suđenja Zoranu Marjanoviću (41) povodom optužbi da je ubio suprugu Jelenu 2. aprila 2016. godine u Borči. Zoran se juče izjasnio da nije kriv, nakon čega su tužilaštvo i odbrana izneli spisak dokaza i svedoka.

Pročitajte još:

Marjanović je u sud u Katanićevoj stigao oko 11.45, ali je ročište počelo sa sat vremena zakašnjenja na molbu jednog od njegovih advokata. Sa njim nije bio niko od članova porodice, a kako se saznaje, do Višeg suda ga je dovezao sin iz prvog braka Uroš, koji je ostao da ga čeka u jednom od obližnjih lokala.

Zoran je sve vreme mirno stajao i nije obraćao pažnju na okupljene novinare. Oko 13 časova Zoran je ušao u zgradu suda, gde se zadržao nepuna dva sata. Izašao je u pratnji advokata, koji su se brinuli da njihov branjenik ne govori previše. Zoran, koji je delovao umorno i napeto, odgovorio je samo na jedno novinarsko pitanje i to ono koje se odnosilo na dužinu procesa i navodne pritiske.

"Nisam znao da se pomirila sa tim dilerom, sada je platila životom"!

AUTOR: Blic.rs/Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 11.09.2019. 19:02 - 11.09.2019. 19:18 - Krivo mi je što je Ivona počela ponovo da se viđa sa svojim bivšim dečkom, što ja nisam znao. Šta god da se desilo, to nije bio razlog da ubije nevinu i slabu devojku...

- Sve ovo predugo traje, ne znam kako sve izdržavam - kratko je rekao, a potom se udaljio.

Optužnica protiv Zorana Marjanovića je potvrđena tek iz trećeg puta jer ju je Apelacioni sud ukidao i dva puta vraćao na dopunu. Nakon pripremnog ročišta koje je održano juče, suđenje je zakazano za 5. novembar.

Umesto Zorana, o procesu su se izjasnili njegovi branioci. Oni su potvrdili da je Zoran negirao krivicu i odmah izneli ozbiljne zamerke na ceo postupak.

- Tražićemo da budu dostavljeni još neki prateći dokazi kojih u predmetu nema, a trebalo bi da budu tu. Pitajte u policiji zašto nisu svi dokazi dostavljeni - rekao je advokat Aleksandar Zarić.

Njegov kolega Nikola Dumnjić rekao je da će ceo tok suđenja biti tonski sniman i da je to dobro jer neće biti moguće različite interpretacije.

Pevačica "Granda" Jelena Marjanović nestala je dok je trčala na nasipu u Crvenki, kraj beogradskog naselja Borča. Tada se nalazila u društvu supruga Zorana i maloletne ćerke Jane. Zoran je i prijavio njen nestanak policiji i organizovao potragu. Njeno telo pronađeno je sutradan, 3. aprila, u obližnjem kanalu.

Zoran Marjanović

Alo/ Masanori Jošida

Zoran Marjanović, Foto: Alo/ Masanori Jošida

Nesrećna žena ubijena je udarcima jednim tupim i jednim oštrim predmetom u glavu. Optužnica tereti Zorana Marjanovića za teško ubistvo, a za ovo krivično delo zaprećena je kazna zatvora do 40 godina.

- Odbrana će takođe tražiti da se uporedi otisak obuće koji je pronađen na obali kanala gde je pronađeno telo Jelene Marjanović sa svom obućom koju je policija oduzela iz kuće porodice Marjanović - izjavio je advokat Dumnjić.

Jelenina sestra Teodora Krsmanović i njihov deda Milodar neće od Višeg suda u Beogradu tražiti da im se prizna status oštećenih, saopštio je juče njihov zastupnik, advokat Predrag Savić. Tu odluku su doneli usled "javno obelodanjenih zlonamernih tvrdnji da Krsmanoviće interesuje Jelenina imovina".

- Takvoj odluci kumovalo je i ponašanje odbrane Zorana Marjanovića, koja je vređala i klevetala njihovog stručnog savetnika Nenada Šipku, direktora CFI, zbog čega je on i tužio advokata Delibašića. I sam Marjanović je u javnim nastupima u julu mesecu iznosio pretnje i kletve, tvrdeći da su "dželati nekada nosili mačeve, a danas olovke" - saopštio je Savić.

Kako se nezvanično saznaje, među dokazima koji nedostaju su i iskazi nekoliko osoba koje su saslušane posle pronalaska tela Jelene Marjanović. Nije jasno u kom svojstvu su saslušavane te osobe, da li su u pitanju bili svedoci ili potencijalni osumnjičeni. Takođe, u predmetu se nalazi dopuna krivične prijave, ali ne i prvobitna krivična prijava.

BONUS VIDEO: Neverovatno parkiranje u centru Beograda!