Karabinjeri
Profimedia
Karabinjeri

Profimedia

Karabinjeri, Foto: Profimedia

Ovo je, prema navodima italijanskih medija, policiji ispričala majka Tanje Dugalić (32), koju je u petak ujutru, u naselju Lonigu u Italiji, sa tri hica iz pištolja na ulici ubio suprug Zoran Lukijanović (40). Nekoliko sati kasnije, suočen sa policijskom poterom, istim pištoljem Zoran je presudio i sebi.

Stravičan zločin dogodio se nešto pre osam sati, u industrijskoj zoni naselja u okrugu Vičenca, nadomak firme u kojoj je Tanja radila, prenose "Novosti".

Prema jednoj verziji događaja, Zoran je uspeo da je namami u vozilo, da bi u jednom trenutku iz njega izašao, prišao Tanji i pucao u nju. Prema drugoj verziji, sreli su se na ulici, a on ju je ubio dok je pokušavala da pobegne od njega i uđe u kola. Navodno su se posvađali, nakon čega joj je Zoran dva puta pucao u grudi i jednom u glavu. Potom je pobegao sa lica mesta.

Policija i Hitna pomoć došle su po pozivu radnika iz obližnje fabrike, koji je čuo hice. Uprkos naporima lekara, Tanji nije bilo spasa, preminula je tokom reanimacije.

U međuvremenu, kako pišu italijanski mediji, Zoran se vratio do stana u Orđanu, kako bi se pozdravio sa njihovom četvorogodišnjom ćerkom, koju je čuvala majka ubijene žene. Zvonio je, ali mu tašta nije otvorila vrata.

Potom je pobegao u sivom "pasatu", navodno Tanjinom, da bi ga, posle nekoliko sati, saobraćajna policija presrela na auto-putu ka Veneciji. Kada je ugledao organe reda, muškarac je izvadio poluautomatski pištolj kalibra 7,65 mm, kojim je prethodno pucao u suprugu. Opalio je dva hica u vazduh, s namerom da uplaši policajce, da bi, odmah zatim, cev stavio u usta i povukao oroz.

Lukijanović je potom prebačen helikopterom u najbližu bolnicu i u teškom stanju smešten je na odeljenje intenzivne nege. Posle nekoliko sati, lekari su i zvanično proglasili smrt.

Prema navodima italijanskih novina, dve osobe bile su očevici ubistva, pošto su automobilom prošle pored stravične scene. U toku pucnjave, jedna osoba je pobegla i sakrila se od hitaca, dok je druga ostala u stanju šoka. Policiju je alarmirao zaposleni u obližnjoj fabrici koji je primetio krvavo telo na zemlji.

Inače, Lukijanović je odranije bio poznat policiji zbog nekoliko napada na suprugu, a u julu je dobio i sudsku zabranu da prilazi njoj i porodičnoj kući u Orđanu, gde je Tanja ostala da živi sa ćerkom. Lukijanović nije poštovao sudsku odluku, ni posle izricanja zabrane, a ni u petak.

Sve je počelo pre pet godina

Porodičnu krizu, kako pišu mediji sa Apeninskog poluostrva, rekonstruisala je tašta ubice, a ona je počela 2013. godine. Tada se otkrilo da, usled ozbiljnih zdravstvenih problema, Tanja više neće moći da ostane u drugom stanju. Zoran, besan zbog toga što neće imati i sina, postao je nasilan i agresivan, te ga je supruga napustila. Tu odluku, po svemu sudeći, nije mogao da prihvati.