Suđenje, Zoran Marjanović
Alo/Masanori Jošida
Suđenje, Zoran Marjanović

Alo/Masanori Jošida

Suđenje, Zoran Marjanović, Foto: Alo/Masanori Jošida

Advokati odbrane dostavili su danas sudu doktorsku dokumentaciji prema kojoj je utvrđeno da je Zoran Marjanović bolesta, te da ne može da prisustvuje suđenju.

Marjanović ima, prema informacijama do kojih je došao Alo.rs, tešku upalu uha i poremećaj centra za ravnotežu.

Mislite li da je Zoran Marjanović kriv?

 

Zoran Marjanović je na početku suđenja u novembru prošle godine detaljno izneo svoju odbranu negirajući da je ubio suprugu, koja se bavila pevanjem narodne muzike.

Optužen je za krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna zatvora do 40 godina zatvora i brani se sa slobode.

Tužilaštvo ga tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila je i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

Marjanoviću je proletos sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge.

Preporučujemo:

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po od ubistva.

I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza. Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je i u rijaliti programu Zadruga.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već duže od četiri godine.

Pročitajte još: