Miroslav Mika Aleksić
Screenshot
Miroslav Mika Aleksić

Screenshot

Miroslav Mika Aleksić, Foto: Screenshot

Miroslav Mika Aleksić (68), čuveni vlasnik škole glume koga su glumica Milena Radulović (26) i još četiri devojke u policiji optužile za silovanje i nedozvoljene polne radnje, biće saslušan sutra i imaće šansu da ispriča svoju stranu priče.

Prema prvim informacijama iz istrage, osumnjičeni Aleksić biće saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu zbog prijave pet devojaka, koje su pohađale časove glume kod njega, da ih je silovao ili seksualno uznemiravao.

Preporučujemo:

Uz njegovo saslušanje, tužilaštvu će biti podneta krivična prijava od strane policije koja će ga, kako saznajemo, teretiti za krivično delo silovanja. Aleksić nije obavezan da da izjavu; on može da se brani i ćutanjem, ukoliko tako bude želeo.

Za krivično delo silovanja i seksualnog uznemiravanja žrtve dok je bila maloletna, Krivičnim zakonikom zaprećena je kazna od 5 do 15 godina zatvora. Zakon pravi razilku između maloletne osobe i deteta, kojim se smatra osoba do 14 godina starosti.

Policija je danas saopštila da je Miroslav Mika Aleksić uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je od 2012. do 2020. godine u prostorijama svoje škole glume u Beogradu seksualno napastvovao pet svojih učenica, od kojih su dve za vreme izvršenja krivičnog dela bile maloletne.

Njemu je određeno zadržavanje i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Zbog osnovane sumnje da postoji još žrtava osumnjičenog Aleksića, MUP je danas javno pozvao da se oštećene jave policiji u PU za grad Beograd, u Bulevaru despota Stefana 107.

Podsetimo, poznata mlada glumica Milena Radulović u ispovesti za "Blic" tvrdi da ju je Miroslav Mika Aleksić silovao kada je imala 17 godina, a iznela je tvrdnje i da nije bila jedina žrtva.

- Šest godina sam bila u školi Mike Aleksića kada me je silovao. Imala sam 17 godina. To se nije dogodilo jednom. Ponavljalo se - rekla je Milena Radulović.

BONUS VIDEO

*

Pročitajte još:

Komentari (1)

Ris

17.01.2021 18:24

Od 5 do 15 god puta 5 to bi bila pravedna kazna za monstruma.