Slaviša Karabašević
facebook.com
Slaviša Karabašević

facebook.com

Slaviša Karabašević, Foto: facebook.com

* Slaviša osuđen za ubistvo i prevaru

* Interpol ga je jurio 14 godina

* On vodio restoran pod svojim imenom

Za njim je raspisana Interpolova poternica zbog zločina počinjenih u Srbiji. "U Srbiji je osuđen za ubistvo i prevaru. Kazna je već donesena, jednostavno se skrivao", saopštili su iz suda u Sevastopolju na Krimu.

 

 

 

Kako navode lokalni mediji, u kuću Slaviše i njegove žene 3. avgusta upale su specijalne snage. Oni su pretražili stan, nakon čega je Karabašević odveden u pritvor.

Slaviši je potom dva dana kasnije 5. avgusta određen pritvor do konačne odluke o izručenju Srbiji, gde bi trebalo da mu bude izrečena kazna od devet godina zatvora, navode lokalni mediji. 

Njegova žena Ljubov Karabašević ispričala je za portal primechaniya.ru da je Slaviša uhapšen zbog prema njenim rečima navodnog ratnog zločina.

 

Kako prenosi ovaj portal Ljubov i njenog supruga zaustavili 16. maja 219. godine saobraćajci i nakon što su pogledali njegova dokumenta zaključili su da ga traži Interpol, ali nije bilo nikakvog zadržavanja, samo su mu vratili dokumenta. Inače, Slaviša je vlasnik poznatog restorana u Sevastopolju, ali bez obzira na to što je bio na Interpolovoj listi često je objavljivao fotografije na društvenim mrežama i davao intervjue za lokalne medije. 

Podsetimo, domaći mediji su preneli da je Karabašević osuđen u odsustvu za ubistvo i prevare na devet godina zatvora i novčano sa 10 hiljada dinara.

Karabašević (48) iz Požarevca, osuđen je 2018. pred Višim sudom na devet godina zatvora zbog ubistva nemačkog državljanina Elvisa Žeželja (30), počinjenog u julu 2002. godine, ispalivši mu u glavu i telo pet hitaca iz pištolja “duga devetka”, u ataru sela Melnica kod Petrovca na Mlavi, navodi su optužnice Višeg javnog tužilaštva

PROČITAJTE JOŠ:

Nalazio se u bekstvu od juna 2005. godine, zbog čega je raspisana je međunarodna poternica.

Karabašević je pred sudom 2003. oslobođen krivice, ali je Apelacioni sud naložio ponavljanje postupka. Pošto je oslobođen i drugi put, u junu 2005. godine, pušten je iz pritvora i od tada je u bekstvu, pa je poslednje suđenje održano u njegovom odsustvu.

BONUS VIDEO: Krvavi pir na Zvezdari!