Jezero Ćelije
Printskrin/Youtube

 

Ronioci, potraga

Alo!/ Rajko Ristić

Ronioci, potraga, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Željko Veličković (24) iz Niša udavio se naočigled svojih prijatelja sa kojima je u subotu pokušao da prepliva Krajkovačko jezero. Ronilačka jedinica Žandarmerije juče je gotovo ceo dan pretraživala dno jezera, ali telo mladića nije pronađeno.

Kako se saznaje od izvora iz istrage, Željko je sa drugarima S. K., N. S., M. T. i V. J. kobnog dana prvo otišao do Oblačinskog jezera, gde su pili i pekli roštilj.

Pročitajte još:

Nakon toga su mladići odlučili da produže još desetak kilometara dalje do Krajkovačkog jezera, na kom je kupanje strogo zabranjeno, baš zbog velike opasnosti po kupače.

- Željko i njegovi prijatelji rešili su da preplivaju jezero. Poskidali su se i uskočili u vodu. U trenutku tragedije V. J., N. S. i S. K. su se nalazili ispred, dok su Željko i M. T. polako plivali za njima. Kada su bili na polovini jezera, Željko je bez reči podigao ruke i počeo da tone - priča naš izvor iz istrage i dodaje:

- Njegov prijatelj M. T. je brzo doplivao do njega. Stigao je samo da ga uhvati za prst, ali mu je on iskliznuo i Željko je potonuo na dno.

Jezero

pixabay.com

Uspaničeni mladići su brzo isplivali na obalu i odmah pozvali policiju, pa je za Željkom ubrzo počela potraga.

- Pripadnicima Uprave za vanredne situacije koji su tragali za telom ubrzo su se priključili ronioci Žandarmerije. Oni su sa čamcem prelazili sa jedne na drugu stranu jezera i sonarom pokušavali da lociraju telo mladića. Potraga za sada još nije dala rezultate jer je ometaju jake podvodne struje.

Željkov otac kaže da njegov sin nije bio bolestan i da ne veruje da se udavio zato što mu je pozlilo.

Momak za primer

- Tačno je da se pre nekoliko godina žalio na probadanje u grudima, ali vodili smo ga kod lekara, koji je ustanovio da nema nikakvih zdravstvenih problema. Željko je bio dobar plivač pa mi nije jasno kako je tako iznenada potonuo - rekao je očajni otac.

Prema rečima Verice Veličković, Željkove majke, ona je za smrt sina saznala iz medija.

- Otišao je na kupanje sa drugovima iz komšiluka, nisam brinula jer znam da je i ranije plivao u Krajkovačkom jezeru. Zabrinula sam se kada se nije vratio. Pokušala sam da ga dobijem na mobilni telefon, ali je bio nedostupan. Tada se u medijima pojavila informacija da je moj sin nastradao. Željko je bio momak za primer, ne znam šta da kažem, mislim da mu je srce puklo. Šta mi vredi sad i da ga nađu, kada sam ga zauvek izgubila - plačući je rekla Verica.

Inače, dok su ronioci juče tragali za telom nestalog mladića, uprkos zabrani za kupače, i juče je jezero bilo puno mladih koji su se kupali.